Opinii: Galceava inteleptilor

Luni, 07 Iunie 2010, ora 10:19
2259 citiri
Opinii: Galceava inteleptilor

Se spune ca un rau nu vine niciodata singur. Pe langa criza declansata in SUA si UE, (ce treaba avem noi cu ei inca nu este foarte clar), a trebuit sa mai apara si d-l Basescu. Pana sa vina dumnealui la Cotroceni toate mergeau ceas. Elvetian, evident.

S-a trezit asa, tam-nesam, dl Basescu, sa declare ca el vrea sa scape tara de coruptie. Amintiti-va ce bine era pe vremea d-lui Nastase! Nimic n-am stiut, nimic sa nu fie! Ei isi vedeau de ale lor, ne mai dadeau si noua cate ceva si totul mergea ca uns. El nu! Degeaba i-a spus dl Iliescu sa stea linistit. Degeaba i-a spus dl Geoana ca daca nu se astampara vor scoate oamenii in strada. El nimic! Batman, Batman!

Uita-te domnule Basescu la ce ai facut! Alesii neamului, in loc sa se ocupe de treburile tarii, se intrec in a iesi pe ecranele televizoarelor ca sa ne arate ca ceilalti au furat mai mult ca ei. Poate ca nu i-am fi crezut daca declaratiile lor de onestitate nu ar fi fost confirmate de liderii de sindicat, prezenti la talk-show-uri in calitate de lideri si nu de membri ai consiliilor de adminstratie, asa cum se speculeaza.

Dupa ce am ascultat cu atentie invectivele invitatilor, (sa stiti ca unii au vorbit foarte si de Dv., nascand serioase intrebari despre locul unde au petrecut primii ani din viata), ne-am pornit sa cautam musca pe caciulile noastre pleostite de rusine. Nu am gasit-o, dar am constatat cu bucurie ca avem mainile mai curate decat Sergiu Nicolaescu si ca nu trebuie sa mai murdarim peretii proaspat vopsiti cu ioni de argint.

Bucuria noastra avea sa fie curmata de dl Basescu care, zambind cu gura pana la urechi, (pentru destabilizarea psihica a d-lui Iliescu, posesorul unui ranjet care a modificat manualele diplomatiei asiatice), a indreptat un deget acuzator spre noi si a spus: AUSTERITATE !

Soro, sa ne ia cu rau de la lingurica si mai multe nu! Noroc cu d-na Vass care a venit la timp si ne-a lamurit: "Suntem tampiti daca nu luam acum masurile de austeritate!"

D-le Basescu, trebuie sa faceti dreptate! Ori doamna in cauza nu intelege bine romaneste, ori baietii de la interceptari au gresit raportul! Noi am zis exact invers, iertata fie vorba proasta.

Din galceava domniei voastre, cu alesii neamului, atent selectionati de partidele politice in urma votului nostru liber exprimat, noi am iesit cel mai rau. Ni se taie din salarii, ni se taie din pensii, din ajutoare, maine-poimane si hainele vor fi prea lungi.

Pai e corect? Daca dnv. d-le Presedinte, v-ati fi vazut de treaba, alesii neamului nu si-ar fi facut socotelile la cat au strans, s-ar fi multumit cu ce primeau si nu s-ar fi taiat din veniturile populatiei pentru a egaliza conturile de prin Elvetia.

Principiul egalitatii averilor, dobandite pe orice cale, este specific regimului pe care l-ati condamnat in mandatul trecut !

Pe de alta parte noi nu ne-am amestecat acolo unde nu ne fierbe oala! Ne-ati vazut pe noi platind sute de milioane pentru un amarat de scaun parlamentar? Ne-am propus noi consilieri locali sau judeteni? Ne-am prezentat noi la licitatii cu oferte sub pretul pietei? Ne-am dat noi prime si alte stimulente din conturile debitoare la stat?!

Om fi noi saraci, dar avem si noi demnitatea noastra!

Daca aveti probleme, rezolvati-le! Voi astia de sus, aveti justitie, parchet, politie, etc. Noi, deh, prostime! Mai cu paru', mai cu reteveiu' ...

Stim ca nu este legal, dar trebuie sa recunoasteti ca suntem oameni cinstiti! Am platit asa cum ni s-a spus, pentru ca anchetele sau procesele sa se desfasoare cinstit in favoarea noastra. Nu am fugit din tara, asa cum au facut altii care au disparut desi aveau buzunarele doldora de euroi.

Pentru aceasta crasa lipsa de respect fata de traditiile poporului roman, trebuie sa plateasca cel putin jumatate din suma pe care au luat-o! Si ca sa fie lumea impacata, propunem ca tot ce se recupereaza, sa fie donat celor cu imprumuturi la banca, sa doarma noaptea si poate asa scapam noi de austeritate.

Sa stiti d-le Basescu ca, dupa ce ne-am insusit autocritica facuta de partidele politice, in numele solidaritatii, zile intregi ne-am scarpinat crestetele mai mult sau mai putin paroase, in cautarea unor solutii cu adevarat viabile si nu ca cele propuse, care fie vorba intre noi, sunt la fel ca si tigarile din pachetul autohton: scumpe si nu le vrea nimeni.

Tot cautand si cautand, am descoperit ca noi nu facem afaceri si nu avem bani. Care vasazica, nu puteti sa NE acuzati de evaziune fiscala sau de coruptie. De aceea, in virtutea prerogativelor cu care sunteti investit, coroborate cu legislatia in vigoare, va rugam sa anulati condamnarea poporului roman la plata unor daune pe care nu le-a facut. De asemenea, in conformitate cu prevederile constitutionale privind separarea puterilor in stat si a principiilor democratiei privind functionarea statului de drept, dar si cu rugamintea Dv., va comunicam:

NOI nu vrem sa fim solidari cu lumea VOASTRA !

NOI nu vrem sa va primim in mizeria noastra - sunteti prea murdari!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu masuri austeritate, #solidaritate bugetari, #reduceri salarii bugetari , #presedinte