Opinii: Gastele politice!

Joi, 24 Iunie 2010, ora 10:47
4192 citiri
Opinii: Gastele politice!
Foto: www.californiaanimals.org

In Romania, a avea opinii e un semn de mirare. A avea opinii diferite este deja un delict. A critica e o crima si a nu te ploconi e deja o insulta la adresa "prea-maritului".

Precum un card de gaste care au dat atacul la borhotul din visinata de anul trecut, le auzi gagaind strident in politica damboviteana: una mai fudula ca alta, isi balangane torsul bombat intr-o leganare stereotipa si isterica.

Spera ele, ca fiecare este unica dar, de fapt, toate sunt nascute din acelasi incubator prezidential: oua de cuc, cazute din cine stie care cuib de afaceri judetean, luate laolalta, incubate politic si ajunse prea devreme la o maturitate fortata. Si toate primind, inca din timpul incubatiei, cu picatura, drogul si aerele de lebada vienez-cotrocenista!

Iesite din gaoacea adolescentei lor politice taman in palma prea-puternicului marinar, il considera pe acesta si tata si mama, ba chiar Dumnezeu, daca s-ar putea. Dragostea lor fata de stapanul incubatorului care le-a format, transcede orice limita a bunului simt si orice bariera a naturalului. Se scurg ochii fostilor lor sefi de prin judete dar nu au ce face: Marele Stapan a hotarat!

Ca niste harpii moderne sunt gata sa sara cu ciocul lor siliconat (dar calit in talk-showurile nocturne) la gatul oricarui adversar politic ce ar indrazni sa intineze imaginea virilului lor sef. Ochi, urechi, viscere, maini si picioare ... nimic nu le poate astampara foamea si setea de inamici ai sefului.

E de-ajuns ca el, Zeus, sa suiere amenintator si toate se strang ca o platosa a Medusei, spre a distruge pe neofitii care inca mai cred ca lupta dreapta mai exista pe malurile Dambovitei.

E de-ajuns ca vreo critica sa apara pe ecrane sau prin diverse gazete ca le si vezi repezindu-se, cu narile frematand, sa loveasca, sa sfasie, sa rupa oase. Caci ea, "mass media", este chintesenta raului si a perversitatii in politica damboviteana, ea trebuie pusa pe coji de nuca la colt si trebuie sa i se puna degetele la menghina. Adica, ce e aia, opinie personala? Exista doar una si aceea e gagaita de gastele pripasite prin ograda marelui sef.

Si totusi, cand vreuna gagaie prea asurzitor astfel incat incepe sa-i deranjeze pana si afacerile sefului, acesta nu ezita sa o sacrifice (eventual cu satarul neascutit al DNA-ului din spatele curtii) spre a arata tuturor de pe ulita cat de cinstit si de echidistant este el. Si, gasca noastra moderna va fi fericita sa se aseze suspinand pe varza pe care o va degusta marele stapan la pranz.

Alta ii va lua locul cat de curand, caci Jupanul mai are pregatite in incubator noi si noi promotii de gaste asurzitoare gata oricand sa-si joace rolul efemer in ograda politica bucuresteana !

Sezonul gastelor

Intotdeauna va fi un sezon fast pentru toate gastele politice: smecherasi cu mame si tati parlamentari sau judecatori care au prins cate-un fund de pupat si-o functie calduta. Astia isi dau ochii peste cap si-si impartasesc, intre ei, clipele de teroare pe care le-au petrecut in asteptarea noului Q7. Refulatii care au vrut si ei sa faca o Revolutie asa ... pentru ei ... care-acum tipa-n draci ca Revolutia a fost furata ... de fapt nu Revolutia, ci locurile pe care deja le visau pentru ei insisi!

Ospatarii si valutistii din colt de pe Dorobanti care-acum stapanesc hectare de intravilane si super-malluri si care inca mai dau acatiste la bisericile construite din dobanzile pe care le percep la imprumuturi: de-ar mai veni cate o Revolutie ... asa, la vreo 10 ani odata!

Le mai vezi si pe toate pitipoancele care acum doar vreo 20 de ani isi stergeau mucii cu cravata de pionier si care-acum stramba din nasucurile alea pudrate cu vreun doctorat la SNSPA daca functia obtinuta cu sudoarea buzelor e mai jos de "secretar de stat". Dar, stiu sa planga "statal" si demn la toate slujbele de pomenire de la cimitirul Bellu.

Ii mai asculti, zilnic, pe forumisti nocturni platiti (sau nu) in functie de cantitatea de laturi pe care se pricep sa o reverse asupra diversilor derbedei care indraznesc sa critice pe "prea-fericitul"!

Ograda politica e completata si de tot felul seralistii restantieri, angajati, pe vremuri cu juma de norma la APACA sa faca reclame la ciorapi si blugi romanesti si care acuma isi mesteca obrajii la talkshowurile de seara ca sa ne mai invete odata ce insemna, pe vremuri, lupta de clasa! Basca, cardul asurzitor de alesi locali sau nationali care-si vand constiinta mai repede si mai ieftin decat Mimi din fata Garii de Nord.

Astia se iau la intrecere cu alti gascani care, mandri nevoie mare de averea stransa din spagile pe care le iau, te iau la muscat daca mai graiesti cate ceva "in contra' " lu' al mai iubit dintre pamantenii care-au circulat vreodata cu vaporul de la Constanta la Anvers.

Cam asa actioneaza gastele politice: cu un zgomot asurzitor, violenta de limbaj si comportament politic extrem. "Liberalule", "Comunistule", "Mogulule", "Nesimtitule", "Tonomatule". Cam la atata se reduce vocabularul noii generatii publice.

Toti astia ne predau acum lectii de buna-purtare si ne critica daca avem opinii. De fapt, nu ca avem opinii. Ci pentru ca acestea nu se brodesc sablonului de la Cotroceni, impachetat frumos in hartie portocalie si adus, cu trasura, manata de diverse blonde!

Spunea zilele trecute Herta Muller: "Orice om care gandeste altfel, in Romania e perceput ca dusman. Nu adversar, ci dusman!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
#gaste politica Romania, #pepiniera Traian Basescu, #fideli Traian Basescu , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Astia au prins buba la cerebel .... Una-doua - Basescu , marinarul , Zeus , carmaciul , ca asa i-a invatat pe ei Tariceanu !
I
I.E.Feher
rank 1
Domnule, credeam ca acesta este articolul despre prostituatele din Zuerich, CH! Doua exemple: "sau judecatori care au prins cate-un fund de pupat si-o functie calduta."