Ziare.com

Opinii: O sansa pentru pensiile nesimtite

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 22:34

   

Opinii: O sansa pentru pensiile nesimtite
Traian Basescu dixit: Legea pensiilor cea mult disputata se intoarce in Parlament. Cica ar fi uman si rezonabil ca femeile sa aiba o bonificatie de doi ani la iesirea la pensie in 2030, intrucat traditia romaneasca ancestrala le-a incarcat cu sarcini suplimentare in raport cu barbatii neamului.

Nimic mai putin adevarat decat acest fapt, care, ce-i drept, se cam cunostea si in urma cu ceva timp, atunci cand s-a gestat si s-a adoptat buclucasa lege. Dar nu sunt vremurile sub carma omului, ci bietul om sub vremi, cum zice cronicarul.

Astfel incat ceea ce a fost bun ieri, s-ar putea sa nu mai fie bun astazi, si viceversa.

Decizia presedintelui de a retrimite legea la Parlament a fost o lovitura maiastra din mai multe puncte de vedere. In primul rand, indeparteaza pentru o vreme perspectiva dezagreabila a suspendarii, imbratisata tot mai frenetic de Opozitia mogulesco-pesedisto-liberala care de cateva saptamani agita amarnic flamura fraudarii a legii pensiilor de care s-ar face responsabil in primul rand, nu-i asa, chiar Traian Basescu in persoana.

Iata ca prin aceasta miscare Opozitia are toate posibilitatile sa defraudeze legea cu pricina si sa dea pensii babane la tot cartierul. Cu conditia minimala de a participa la vot si de a nu mai face targuri de circumstanta. Si de a ignora ca nu prea sunt nici resuse.

In al doilea rand, Basescu atrage un capital de simpatie, de care are acum o stringenta nevoie din partea detasamentului cel mai numeros si cel mai sensibil al electoratului, care nu va uita ca in 2030, adica peste numai 20 de ani, va beneficia de deliciile pensiei cu doi ani mai devreme.

Basescu face o demonstratie de suplete

In al treilea si in urmatoarele randuri, face o demonstratie de suplete si de diplomatie politica aratand ca nu este surd la dorintele poporului care a fost agitat la maximum pe aceasta tema, desi la drept vorbind nu prea intelege ce se intampla, cu exceptia faptului ca pensia nu ii acopera necesitatile stringente de existenta.

El crede ca se contesta legea respectiva in beneficiul ipotetic al pensiilor oamenilor de rand.

Ceea ce presedintele stie si poporul nu prea este ca prin aceasta retrimitere se poate pune din nou pe tapet chestiunea care-i doare cumplit pe alesii de toate orientarile si pe suporterii lor din umbra. Este vorba de respectarea unui principiu absolut corect si dezirabil al legii, cel al contributivitatii, adica al anularii pensiilor de favoare, ocupationale, speciale, sau, dupa un calificativ ceva mai dur, nesimtite.

Pensiile de zeci si sute de milioane de care beneficiau mai multe categorii precum aviatorii, cadrele militare si paramilitare (printre care si cadrele fostelor forte de represiune de pe vremea comunismului), diplomatii, cei de la curtile de conturi si, nota bene, parlamentarii insisi. Magistratii au scapat deocamdata hotarand sa se auto-excepteze de la prevederile legii pe temei de neconstitutionalitate (!!).

De aceea, probabil, a precizat presedintele ca solicita reexaminarea doar a articolului nr.53, cel care include specificarea varstei legala de pensionare la barbati si femei in 2030.

Ceea ce nu-i va impiedica pe onorabili sa mai incerce sa faca si alte modificari placute sufletului lor. Asteptam cu interes! Deja se aud semnale ca la lege trebuie lucrat mai vartos decat isi imagineaza unii.

Daca se va repune in discutie problema pensiilor speciale atunci va fi si mai limpede mobilul real al zarvei pe aceasta tema si cei care o vor face si o vor sprijini pe fata sau tacit se vor descalifica moral inca o data in fata celor care i-au mandatat sa-i reprezinte. Oricum, n-ar fi pentru prima oara. Mai ales ca moralitatea este in cumpana cu ceva mult mai consistent pentru alesi, bunastarea la varsta uracioasa a propriei senectuti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2823 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Evidenta totala

Era vizibila aceasta nepromulgare a legii de catre Basescu, imediat ce CCR-ul i-a pasat galusca fierbinte. Opozitia a fost cat se poate de ferma amenintand cu suspendarea daca presedintele semneaza . Obsesia suspendarii este la Basescu, nicidecum la opozitie care a facut un joc politic, iata, cu roade . Basescu stie ca multi dintre oamenii lui l-ar vinde in cazul unui vot, iar romanii ar vota masiv la referendumul popular pentru demiterea sa. Scaunul de la Cotroceni este mai important pentru el.

 

Nu scaunul de la Cotroceni il obsedeaza!

Inca e suficient de sanatos cat s-aiba un scaun ... normal, pe oriunde prin paradisurile fiscale unde si-a trimis deja "maruntishul" castigat cu truda fruntii, din imprumuturile "necesare" de la FMI!

El acum trage de timp, poate-poate-i mai convinge pe americani sa mai bage ceva sute de milioane sau chiar miliarde, pentru propasirea ... tarii si mai ales a lui personal!

:))

"Decizia presedintelui de a retrimite legea la Parlament a fost o lovitura maiastra"

"face o demonstratie de suplete si de diplomatie politica "

Domnule Fodor, ati postat acest articol la 22.34.
Daca mergeati la culcare de la 22.01, dvs scapati de ridicol, dar si noi pierdeam prilejul de a ne amuza inainte de culcare.

Hai ca fabulezi,omule !

Sa-ti zic una ?
Hotul striqa : HOTUL ?
Demonstreaza ca matale esti om cinstit !. Poti ?

Basescu...

Fac parte dintre cei mai inversunati anti BASE,dar trebuie sa dam cezarului ce e al cezarului:Prin aceasta decizie,Basescu a impuscat 5 iepuri,a dat o lovitura neasteptata de opozitie si i-a pus in incurcatura.Nu putem zice ca a fost sfatuit de consilieri,pt ca el si-a indepartat consilierii,e o lovitura marca Base.Desi bolnav,iata ca matrozul are si momente de luciditate maxima.

Unde dai si unde crapa

Ha,ha, ce smecherie ! Alta era problema, stimate domnule Mihai Fodor ! Chestia aia cu FRAUDA la numararea voturilor ! Indiferent cum vor evolua lucrurile, Anastase & Voinescu vor ramane in analele Parlamentului Romaniei ca cei care au fraudat cu o nonsalanta rara Legea ! In primul rand, Legile tarii, care pedepsesc furtul - indiferent de ce natura este el - material, sau intelectual. De asemenea se pedepseste, falcul si uzul de fals...Dar ceea ce este mai grav, s-a demonstrat ca Parlamentul - care ar trebui sa fie Forul Legislativ al tarii este maculat. Maculat de o nepricepita si-o politruca si de un acolit. (Nemaivorbind de cei care s-au complacut in aceasta situatie - domnii deputati PD).
Asta este BUBA, nu alta...

Si eu cred ca a fost ,, dibace'' Base.

Si nu vad nici un motiv pentru discutarea altor aspecte din lege in afara celui propus de presedinte,legea fiind in defnitiv votata(cumva).
Autorului ii sugerez sa schimbe formularea ,,s-a gestat '' , imi suna cumva aiurea.
stima

Basecu hraneste hienele PSDNL

Hoitul este din nou in mina voastra.
Saturati-va!

 

Hoitul nu este inca in mainile noastre, va fi dupa ce il suspendam

.

Jerome !

Degeaba te zvarcolesti pe forum, nu rezolvi nimic. Daca presedinte tetrimite legea in parlament nu este pentru matale motiv de nervozitate ci de l9iniste,insa observ ca,, etajul,, este in suferinta.

...ALO DOMNULE PRESEDINTE AL "BULGARIEI" PENSIILE SI SALARIILE NESIMTITE SUNT ALE DE 350 SI RESPECTIV 699 RONI,SE AUDE ACOLO LA BUDAPESTA,SOFIA SAU CUM BUCURESTII MA.MII LOR LE-O ZICE ACUM?! TRAIASCA SFANTA DIVERSIUNE SINTAGMA CU PENSIILE NESIMTITE ...

IOANE,ADRIANE,TRAIANE,EMILE/NICI NU STI CAT DE MICI SUNTETI COPII SAU MAI BINE SPUS "NESIM.TITI" SI MICII

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor