Opinii: Presedintele a bifat iarasi in agenda

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 23:50
1522 citiri
Opinii: Presedintele a bifat iarasi in agenda

Doua lucruri il caracterizeaza pe presedintele nostru, la acest sfarsit de an: primul, ca ar vrea sa ne spuna cat mai multe despre orice si al doilea ca nu stie ce sa ne mai spuna despre nimic nou.

In consecinta, a convocat marti seara o conferinta, ca un fel de revista a presei, asa cum o fac televiziunile, de obicei la ora tarzie, cand telespectatorii privesc alte programe, uneori chiar nerecomandate minorilor.

1.680.000 salariatii asteapta sa fie scosi de la naftalina

Presedintele a avut notata in agenda o conferinta de presa in calitatea sa de jucator, a tinut-o conform etapei respective a meciului, a bifat-o conform obiceiului si a raspuns la intrebari, cu conditia sa nu fie prea multe la numar. Nici n-au fost.

Pana sa ajunga la intrebari, domnul Basescu a facut cunoscut natiunii ca luni consultarile au fost reusite, bugetul e satisfacator, legea invatamantului va fi un succes, alte legi se afla, si ele, pe drumul cel bun si numai Codul Fiscal nu se afla pe niciun drum, intrucat, probabil, s-a muiat asfaltul.

Calculele de la Cotroceni arata ca un nou cod fiscal ar scoate, ca din pamant, 1.680.000 de salariati noi, deja identificati, care lucreza toti la negru, iar ANAF nu poate pune tunurile pe patroni, intrucat Codul Fiscal are munitia depasita.

Dar, chiar si asa, noi vom continua cu reformele. Vom da oameni afara mai fin decat am facut-o, fiind vizate Internele si Finantele, nu vom cumpara mobilier, nici masini, nici alte daraveruri pe care, pana acuma, le cumparam intr-o veselie.

Ca urmare, ne asteapta un an mai bun, presedintele presimte ca o vom duce mai bine, dar nu garanteaza. Atunci, ma intreb, cine garanteaza? Mama Omida?

Presedintele nu mai trage cu prastia

Este un record modul cum presedintele a rezistat pe toata durata conferintei, fara sa dea cu prastia, fara sa traga gloante oarbe si, mai ales, fara sa arunce sageti in directia adversarului, ceea ce facea deliciul comentatorilor de la antenele neprietene.

A rezistat, intrucat Ponta a primit dezlegare de la Iliescu sa se prezinte personal, iar Crin, care nu se stie de la cine a ramas fara permis de libera trecere, nu putea fi atacat in lipsa, de fata cu Ponta si cu riscul unui conflict diplomatic, ca sa nu spun chiar unui casus belli.

De altfel, presedintele este gata sa-l astepte si pe Crin oricand si oriunde, dar nu in sauna lui Vintu si nici in perimetrul Patriciu. Si pun pariu ca domnul Crin nici nu vrea in alta parte, decat numai in sauna, sau in perimetru.

Mai rara asemenea conferinta de presa, unde pe toata harta tarii, n-a fost depistata decat o singura pata de cerneala, in zona CSM, cel intrat in vizorul UE, si privit cu periscopul de domnul Basescu.

Periscopul, intelege oricine, este singurul instrument cu care poti privi justitia de la Cotroceni, fara sa incalci separatia puterilor in stat si fara sa influentezi balanta, ca sa traga cu lipsa la cantar.

Consolarea e ca ei nu stiu nici cat nu stim noi

Este greu de spus in ce masura conferinta de presa era pretextul pentru intrebarile care au urmat, sau, dimpotriva, intrebarile au ajuns pretext pentru conferinta.

Una peste alta, am retinut ca rromii raman tot rromi si nu devin tigani, din motive legislative, ca presedintele e totdeauna legat la centura de siguranta, dar ca interlocutorului ii recomanda camasa de forta si ca stam mai bine decat Grecia si Irlanda, dar nu se stie daca dam banii pe salarii sau pe investitii, dupa cum cei de acolo nu stiu nici cat nu stim noi.

In concluzie, conferinta de presa tinuta de presedinte a iesit perfect. Daca o tinea un purtator de cuvant, iesea la fel de perfect.

Citeste si:
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...