Opinii: Sindromul de rafuiala cu presedintele

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 23:42
2235 citiri
Opinii: Sindromul de rafuiala cu presedintele
foto: inpolitics.ro

Cel mai mic partid parlamentar, pitit sub coada altuia mai mare, anume ca sa se strecoare in Legislativ cu coatele si nu cu baremul de 5%, se afla deja la al doilea mandat de rafuiala antiprezidentiala, dupa ce runda din mandatul anterior esuase lamentabil, producand o gaura neagra in buget, cu un referendum de care n-a fost nevoie.

Cine s-a fript in ciorba, vrea sa ne frigem si noi

Calare pe marile Antene ale micului PC, intreaga Opozitie, formata din PSD si PNL, in loc sa sufle in iaurt, asa cum i-ar sta bine celui fript deja in ciorba oparita, ne imbie sa servim cu totii din ea si sa ne bulucim la episodul doi, tot clocotit, al telenovelei "suspendare & referendum".

Cine nu s-a fript personal in ciorba, poate nu-si da seama ca protagonistii Ponta si Antonescu, urmasi directi ai interpretilor Geoana si Tariceanu, ne pregatesc o gaura si mai neagra, atat de intunecata, incat niciun guvern, un partid sau un presedinte nu va gasi cu ce s-o astupe, decat numai cu banii nostri, din pensii, salarii si din TVA-ul cel de toate zilele.

Dar asta nu opreste dorinta lor fierbinte sa reia de la zero rafuiala ratata cu presedintele, desi legea fundamentala vorbeste foarte lapidar despre suspendare: "In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie".

Ei se comporta ca si cum in legea fundamentala ar scrie cam asa: "in cazul cand presedintele scade in sondaje, el se va suspenda imediat, se va numi premier Iohannis si se va alege ca presedinte Ponta sau Antonescu, dupa o o campanie spectaculoasa, cu congrese, circ, carnati si mici la gratar".

Fapta grava nu se prea vede nici cu binoclul

Orice presedinte si orice premier, de unde vreti, creste in sondaje inainte de alegeri, cand promite, si scade dupa ele. Nu fac exceptie nici tarile mari, nici cele mici, nici cele pipernicite, de tot. Nu fac exceptie nici Basescu, nici Boc, n-au facut nici Tariceanu, Constantinescu, Iliescu sau Nastase.

Atunci, care-i problema? Problema e ca fapta grava, pe care PNL plus PSD si micutul sau PC o imputa presedintelui, este anuntul facut de dansul personal cu privire la pensiile si salariile taiate, anume ca sa-i tina de paravan guvernului Boc, mai expus si mai vulnerabil.

Tot problema este si faptul ca numai presedintele si-a luat riscul sa explice unde ne duce visteria golita de Vosganian, pentru pomenile electorale ale lui Tariceanu si bogdaprostea violeta a nenorocosului Geoana.

Dar cea mai grava din toate faptele presedintlui va fi promulgarea legii pensiilor. In ziua promulgarii, presedintele sa fie deja pus la zid, pentru ca si-a facut datoria si a promulgat, ceea ce Curtea Constitutionala a avizat - in cazul cand o va aviza, fireste. Daca n-o va aviza, atunci va trebui cautata alta fapta grava.

Gica-Contra trebuie sa fie musai vampirul, nu altcineva

In cazul in care Curtea Constitutionala nu va aviza legea, atunci PSD va suferi o mare deceptie, interesul fiind ca numai presedintele sa fie Gica-Contra, vampirul care suge sangele pensionarului si nu Inalta Curte.

Marturisesc ca nu sunt incantat de presedintele nostru. Mi-ar placea un presedinte de talia regelui Carol I, care ne-a facut mai europeni decat eram sau de talia lui Ferdinand I, care ne-a dat o constitutie model.

Totusi, daca, prin alegeri a fost sa ne fie Basescu de doua ori presedinte, inseamna ca n-am incotro si de doua ori trebuie sa-l respect, cel putin pana la viitoarele alegeri pe plaiurile noastre mioritice, numite de stramosi, in mod bizar, Dacia Felix.

Dupa alegeri, vom mai vedea daca urmasii nostri ii vor spune tot Dacia-Felix, Dacia-Vantu sau Dacia-Patriciu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#opozitie suspendare basescu, #antonescu ponta suspendare, #Voiculescu suspendare Basescu , #presedinte