Opinii: Traian Basescu si impozitul pe incompetenta

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 10:34
1663 citiri
Opinii: Traian Basescu si impozitul pe incompetenta
Foto; www.tion.ro

Multe partide s-au randuit la putere de-a lungul acestor 20 de ani. Noi le-am ajutat din plin sa-si treaca puterea dintr-o mana in alta, prin votul nostru liber si secret.

Vazand in atatea campanii electorale injosirea oamenilor, ne intrebam unde vom ajunge. Iata unde ajungem, la sapa de lemn. Acum, Traian Basescu reales isi da arama pe fata, cum s-ar zice. Vrea sa impoziteze tot ce misca.

Cine altcineva ar incerca sa cumpere bunavointa electoratului prin cadouri ieftine daca nu cei care nu ii pot convinge prin competenta si calitati care sa ii recomande pentru functiile respective?

Prin sate umblau trepadusii de partid impartind tot felul de maruntisuri: galeti colorate in functie de apartenenta politica, tricouri, sepci, zahar, ulei, ba chiar si lemne de foc la un moment dat. Soselele nu mai erau cele pe care le stiam. Peste noapte, totul era transfigurat ca intr-un basm frumos cu final fericit.

In ultimele campanii electorale, pungile cu mancare s-au prefacut in bani. Umblau zvonuri, "pe surse", ca pentru un vot primesti aproximativ 50 de lei.

Altfel nu se poate explica afluenta extraordinara de votanti de pe la sectiile speciale, unii asezandu-se cuminti la coada cu cateva ore inainte de deschiderea sectiilor doar or apuca sa voteze. Altii veneau de prin alte judete in Gara de Nord pentru a-si exercita dreptul constitutional la vot.

Toate bune atunci. Noi mai beneficiam de sosele reparate, concerte gratuite in aer liber, chiar unele chiolnanuri pe banii de partid. Dupa ce castigau, jenati de propriile fapte, uitam votul pe care l-am dat.

Uitam promisiunile, puneam iar capul in pamant, injurandu-i pe "hotii" care au castigat alegerile. Mai venea o alta campanie electorala si ne spuneam ca macar din patru in patru ani sa ne alegem si noi cu ceva. Si ne-am ales. Putem spune ca ne-am "pricopsit".

Iata ca vine momentul "decontului" gesturilor noastre. Iata ca nepriceputii pe care singuri i-am ales habar nu au cum sa gestioneze eficient o situatie grea.

Ce este mai dureros e ca nu avem alternative. De ani buni ne-am invatat, cand mergem sa punem stampila, ca alegem raul cel mai mic. Acum am ales raul cel mai mic (chiar pitic as putea spune) si mai mult decat atat: mai este si incapabil pe deasupra. Nimic mai rau decat un rau incapabil.

Presedintele incepe sa isi contrazica propriile masuri de austeritate. Pentru a iesi bine, da vina tot pe guvern. Unii ridica TVA-ul, altul (Traian Basescu) vrea sa il scada.

Traian Basescu crede acum doar intr-un lucru: impozitarea. Tot ce respira in aceasta tara trebuie impozitat. Poate ca daca s-ar pune impozit pe incompetenta PDL-ului, atunci am avea sanse sa iesim vii din aceasta criza. Iar dumnealui va avea cel mai mult de platit.

Sa ne bucuram, asadar, de roadele gestului nostru democratic. Poate pe viitor vom arata mai multa responsabilitate in lucrurile pe care le facem. O democratie are nevoie de mai mult timp pentru a se maturiza. Inca suntem prea tineri si prea liberi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Traian Basescu impozit, #TVA PDL guvern, #criza Traian Basescu , #presedinte