Opinii: Urmasul lui Dracula

Joi, 05 August 2010, ora 21:33
2884 citiri
Opinii: Urmasul lui Dracula

Nici n-a terminat pe deplin Traian Basescu zicerile sale din interviul de la TVR 1, ca interventiile si comentariile de pe varii paliere ale regatului media s-au grabit sa infiereze cu manie proletara ideile si intentiile presupus subversive ale celui care, iata, este ipostaziat intr-un autentic urmas al celebrului, dar imaginarului principe din Carpati, nascocit de Bram Stoker.

A fi anti-basescian tinde sa devina o intrecere socialisto-capitalista pentru o buna parte a presei si comentatorilor ei. Da bine! Sau uneori se plateste bine.

Chiar si numai asa, de dragul pluralitatii necesare de opinii, indraznim, cu riscul de a fi ocarati de cohorte de postaci si bloggeri, sa iesim din front si sa asumam o atitudine macar mai nuantata.

Ni se par, de exemplu, de un penibil absolut speculatiile pe marginea starii de sanatate a presedintelui. Orb sa fii, si tot iti dai seama ca ele sunt expresia unei dorinte, nici macar de circumstanta mascate, ca lucrurile sa stea altfel decat declara acesta.

In dispretul zicalei stramosesti despre cel care sapa groapa altuia. Presedintele, ca oricare alt om, are "dreptul" sa fie la un moment dat bolnav, dar a specula pe aceasta tema este nedemn si reprobabil.

Pe de alta parte, ni se pare ca tot ceea ce a afirmat poate fi interpretat si intr-un registru mai pozitiv decat se face indeobste, de o maniera care sa nu excluda aprioric orice supozitii de bune intentii.

Ce nu este, de-o pilda, adevarat din afirmatia ca este jenant sa cer bani, nu pentru investitii si proiecte de dezvoltare, ci pentru pensii si salarii? Ceea ce este penibil in relatiile uzuale dintre indivizi este la fel si in relatiile dintre state.

De ce nu este corect reprosul adresat unor ministri care fac promisiuni fara acoperire? Prematur si iresponsabil. Aplicand asa-zisa politica "datului" care sta la originea multora din relele actuale. Precum faptul ca finantele publice sunt dezechilibrate.

Oare n-are dreptate si atunci cand afirma ca acei ce nu sunt multumiti cu nivel de trai autohton sunt liberi sa plece? Fara suparari si reprosuri. Pe dvs. nu v-au agasat amenintarile proferate sistematic de reprezentantii anumitor categorii, precum medicii, ca pleaca in tari mai calde si mai prospere? Ce sa-i faci? Dragoste cu sila nu se poate. Si nici nu este acceptabil ca doar anumite categorii sa fie privilegiate, datorita faptului ca au un potential mai mare de santaj.

Desigur ca e greu sa traiesti dintr-un salariu de debutant, niciodata n-a fost, de altfel, usor, dar de unde sa dai daca nu este de unde? De ce nu este, e o alta intrebare.

Este cu siguranta din vina noastra a tuturor, in primul rand a politicienilor fara deosebire de etnie, sex si orientare doctrinara, fiindca ei au avut pe rand painea si cutitul in maini. Asta suntem si aici ne situam, chiar daca ne-ar placea altminteri. Ne-am iluzionat ca intrarea in UE va rezolva de la sine multele noastre tare si handicapuri, dar n-a fost asa. A parut numai sa fie. Si oricine ar veni mai devreme sau mai tarziu la putere nu va putea sa faca prea repede altceva decat vedem acum.

E adevarat ca, de principiu, cel care conduce, n-ar trebui sa critice, ci sa actioneze, ca inversunarea este cel mai adesea contraproductiva, dar acest lucru este valabil pentru toate partile implicate, inclusiv pentru competitorii mentionati la inceputul randurilor de mai sus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu Dracula, #Basescu interviu TVR, #Dracula Romania , #presedinte
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
Heheheeeee! Daca Basescu ar avea puterea lui Tepes..... multi din Romania si mai alesi "postacii" de mai jos ar fi trasi in teapa! Ce bine ar arata acesti "nemernici" uzurpatori de tara la inaltimea tepelor!