Orban: Basescu foloseste angajatii statului in scop electoral

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 17:24
1893 citiri
Orban: Basescu foloseste angajatii statului in scop electoral
Foto: Antena 3

Presedintele in exercitiu al Romaniei, Traian Basescu, foloseste aparatul de stat in scop electoral, l-a acuzat, vineri, prim vicepresedintele PNL Ludovic Orban pe seful statului.

Orban a adus ca proba un document care contine o adresa trimisa de candidatul PD-L la prezidentiale catre functionarii din teritoriu, in care le cere sa-l informeze in legatura cu mersul campaniei, cat si ce sa faca in continuare.

"PD-L si Traian Basescu folosesc angajatii statului roman, platiti din bani publici, din banii romanilor, in scop electoral. Daca astfel isi imagineaza Traian Basescu ca poate sa mai castige alegerile electorale in Romania, folosind aparatul statului, se inseala", a subliniat liberalul.

Totodata, Ludovic Orban a mai anuntat ca PNL "il someaza" pe presedintele Traian Basescu sa-i retraga mandatul premierului desemnat Lucian Croitoru si sa-l numeasca pentru aceasta functie pe Klaus Iohannis, sustinut de majoritatea parlamentara PSD+PC, PNL, UDMR si de minoritatile nationale.

"Il somam pe presedintele Romaniei sa renunte la teatrul absurd in care ne-a obligat sa jucam, propunand un premier care nu are sprijinul majoritatii parlamentare. Il somam sa desemneze in functia de prim-ministru pe candidatul majoritatii parlamentare si anume pe Klaus Iohannis. Ii solicitam sa-i retraga mandatului lui Lucian Croitoru.

Ceea ce este evident pentru toata lumea trebuie sa devina evident si pentru domnul Basescu, si anume faptul ca Guvernul Croitoru nu are cum sa fie investit de Parlament si orice tergiversare procedurala a actualului presedinte nu face altceva decat sa adanceasca criza politica, criza economica, sa deterioreze grav conditiile de viata ale romanilor", a declarat Orban.

Doar doi dintre cei 14 ministri propusi pentru Cabinetul Croitoru a obtinut avizul comisiilor parlamentare, respectiv Vasile Blaga si Bogdan Aurescu. Avizul comisiilor este consultativ, decizia finala privind lista Cabinetului apartinand plenului Camerelor reunite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Orban Basescu scop electoral functionari, #PNL someaza Basescu retraga mandat, #mandat Croitoru Johannis majoritate parlamentara , #presedinte