Osama bin Laden, surpriza lui Vintu pentru Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 03 Mai 2011, ora 21:57
8977 citiri
Osama bin Laden, surpriza lui Vintu pentru Basescu (Opinii)
Foto: popcrunch.com

Si a trecut ziua mult asteptata. Surpriza cutremuratoare pe care Sorin Ovidiu Vintu i-o anunta lui Traian Basescu vineri, inainte de a fi incarcerat, a intrecut orice imaginatie. Nici cei mai increzatori in capacitatea fostului mogul de presa de a surprinde nu a putut anticipa unda viiturii ce va lovi la inceput de saptamana.

Cel mai cautat terorist al tuturor timpurilor, inamicul public numarul unu al Statelor Unite ale Americii, "The Most Wanted" - Osama bin Laden, a fost gasit, impuscat si inmormantat in apa marii. Trupele de elita americane si-au facut, intr-un final, datoria.

In sfarsit, s-a facut dreptate! Aceasta sintagma, atat de specifica Statelor Unite si lumii de peste Ocean, a rasunat in data de 2 mai pe intreg globul. A se face dreptate este visul omenirii din toate timpurile. Iar atunci cand speranta de a castiga dreptatea si adevarul in aceasta lume va fi fost pierduta, omul si-a construit lumea de apoi - locul unde nimeni nu va scapa judecatii supreme, unde dreptatea va fi impartita tuturor, fiecaruia dupa faptele sale. Americanii, mai pragmatici decat multe alte natiuni, tin totusi foarte mult sa se faca dreptate aici si acum. In aceasta viata, nu in cea de apoi.

Lectia acestor trei cuvinte - "S-a facut dreptate!" - ar trebui sa rasune ca o voce permanenta in sanul fiecarei natiuni. Din nefericire, revenind pe plaiurile dambovitene, aici ne-am obisnuit ca, orice s-ar intampla, NICIODATA sa nu se faca dreptate! Desigur ca nicio clipa revansa americanilor asupra lui Osama bin Laden nu a fost surpriza pe care sa fi dorit SOV sa i-o ofere lui Traian Basescu. Totusi, sa meditam putin. Ce a ramas din promisiunea - amenintarea lui SOV catre presedinte? Nimic. Asa cum si celelalte promisiuni facute de fostul patron al trustului Realitatea, legate de dezvaluiri incendiare, au fost uitate si abandonate.

Ne-am convins inca o data ca in Romania nu exista maretie nici in decadere, nici in drame, nici in tragedie. Cele mai profunde sentimente si situatii sunt impanate de un ceva anume care transforma totul intr-o comedie de prost gust. Gestul lui Sorin Ovidiu Vintu de a renunta la Realitatea a fost interpretat ca o dezgolire a pieptului in fata dusmanului. Si, totusi, a vandut sau nu a vandut Vintu Realitatea? Cine se astepta ca SOV sa arunce pe piata dezvaluiri incendiare in legatura cu Traian Basescu trebuie sa fi suferit o profunda dezamagire. Surpriza este ca Vintu se leapada de tot, doar doar Puterea se va imblanzi.

Pana la urma, cine si ce mai este Vintu fara Realitatea? Mai este el mogulul rau? Mai are interes Traian Basescu si pedelistii sa il pomeneasca de dimineata pana seara? Fara televiziune este vulnerabil, dar si neinteresant. Nu mai poate fi aratat cu degetul ca principalul vinovat pentru manipularea multimii. Daca Vintu nu mai exista, nu mai este valabila nici scuza lui Basescu, Boc si Udrea ca romanii nu inteleg reforma din cauza geniului malefic al tonomatelor lui Vintu.

Poate ca uciderea lui bin Laden i-a luat caimacul, iar S.O. Vintu asteapta linistit ziua calma in care se loveasca. Poate ca gestul sau anunta o punere totala la dispozitia justitiei. Probabil nu. Ori poate ca vanzarea Realitatii este consecinta a incoltirii lui SOV, iar renuntarea e doar inceputul sfarsitului. Poate ca vanzarea Realitatii este o surpriza, in conditiile in care Puterea si-ar fi dorit, mai degraba, sa inchida televiziunea decat sa o transfere unui alt afacerist, care sa o finanteze in continuare si sa o faca si mai puternica. Eventual chiar si mai credibila.

In oricare dintre variante, singura surpriza clara a zilei de luni a fost uciderea celui mai temut terorist din toate timpurile. Asa cum acest aparent succes al administratiei Obama se poate transforma, in doar cateva luni, in cel mai negru cosmar al Americii, infinit mai groaznic decat tot ce a fost pana acum, la fel si vanzarea Realitatii poate reprezenta sfarsitul lui Vintu sau, dimpotriva, ii asigura acestuia supravietuirea fara probleme in viitor.

Pana la urma, surpriza lui SO Vintu ramane sa fie citita (inca) in cheia viitorului. Iar daca actuala Putere are vreun interes "Sa Faca Dreptate", atunci ar trebui ca Justitia sa si demonstreze ca Vintu a fost si este unul dintre cei mai mari mafioti ai Romaniei, asa cum nu contenesc sa glasuiasca vocile din spatele presedintelui. Altfel, Romania ramane tara unde niciodata nu se va face dreptate.

Citește și:
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 968 de staţii de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afişate informaţii în timp real, referitoare...
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR şi Forţa Dreptei au anunţat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, că depun moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Plagiatorul Bode nu ţine ritmul,...