Parchetul General confirma: Basescu e urmarit penal pentru spalare de bani

Vineri, 06 Mai 2016, ora 14:32
8870 citiri
Parchetul General confirma: Basescu e urmarit penal pentru spalare de bani
Foto: Digi 24 TV

Fostul presedinte Traian Basescu este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, confirma Parchetul General, informatia aparand initial pe surse.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul Basescu Traian sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare de bani (...)

In ordonanta intocmita, procurorii au retinut ca fapta a fost savarsita in perioada octombrie 2000 - mai 2005, prin incheierea succesiva a mai multor contracte de vanzare-cumparare a unor imobile. Cercetarile continua in cauza, iar pe masura derularii lor vom informa opinia publica", se arata in comunicatul remise presei vineri de Ministerul Public.

Este primul comunicat prin care este confirmata oficial urmarirea penala a fostului presedinte, Traian Basescu insusi fiind cel care anunta pe Facebook, in urma cu doua saptamani, ca are calitatea de suspect intr-un dosar "legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica".

Traian Basescu: Am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani

Fostul presedinte al Romaniei a fost audiat, vineri dimineata, timp de o ora, in dosarul in care este acuzat de spalare de bani, alaturi de omul de afaceri Costel Casuneanu.

"Am dat declaratie", a spus fostul presedinte la iesirea de la audieri, fara sa faca alte precizari. Nici avocatii sai nu au dorit sa dea detalii si nici sa dezvaluie daca fostul sef al statului si-a recunoscut sau nu vinovatia, in ciuda insistentelor jurnalistilor.

Traian Basescu, la Parchet in dosarul de spalare de bani (Video)

Dosarul a fost inchis in urma cu mai multi ani, dar a fost redeschis in data de 13 aprilie 2016, in urma unor informatii venite de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, au declarat surse citate de News.ro.

In acest dosar, Traian Basescu este acuzat ca a comis infractiunea de spalare de bani cumparand si apoi revanzand un teren subevaluat, dar si achizionand o masina de lux de la Costel Casuneanu.

In replica, fostul presedinte a sustinut in permanenta ca este nevinovat, reamintind ca in acest dosar, in luna iunie 2012, acelasi Parchet a dispus neinceperea urmaririi penale.

Basescu: Este o inselatorie acuzatia de spalare de bani. Mi-a influentat o decizie politica importanta (Video)

De asemenea, Traian Basescu a sustinut ca intentiona sa candideze la Primaria Capitalei, dar a renuntat din cauza ca a devenit suspect cu cateva zile inainte de inceperea campaniei electorale.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Basescu urmarit penal spalare bani, #Basescu suspect dosar Casuneanu , #presedinte