Pazea! Basescu a pornit atacul (Opinii)

Marti, 27 August 2013, ora 08:08
7685 citiri
Pazea! Basescu a pornit atacul (Opinii)

Vara se termina, dar zilele incinse abia incep in politica.

Asta pentru ca Traian Basescu a pornit din nou la atac, de data asta mult mai consistent decat povestile cu unguri sau "scatoalca" data lui Victor Ponta cand l-a lasat interimar la Transporturi 45 de zile doar pentru a-l pune intr-o situatie dificila, cu efect zero, ba chiar negativ, pentru viata oamenilor.

De data asta a vorbit despre ceva ce ne doare pe toti - economia. "It's the economy, stupid!", a fost sloganul neoficial - si genial - al campaniei prin care Bill Clinton a cucerit presedintia Americii, in '92. Si, intr-adevar, it's the economy!

Poate ca, astfel, vom putea vedea un meci politic in care si Victor Ponta si Crin Antonescu vorbesc in primul rand despre problemele cu care noi, cetatenii simpli, ne confruntam in fiecare zi, nu despre Basescu si Udrea sau alte chestiuni de genul asta. Bine, Basescu ar fi putut incepe prin a vorbi el mai devreme despre asta, dar propriul calcul al coabitarii s-a dovedit mai pretios.

Nu conteaza. Eu as primi cu placere o discutie care sa se concentreze pe temele astea, chiar daca niciunul dintre cei trei mai sus-mentionati n-ar face-o cu placere. Doar ca Victor Ponta si, mai ales, Crin Antonescu vor fugi de o confruntare serioasa pe tema asta. Oricum ar fi, cand esti la putere, ti se gaseste nod in papura.

Lui Traian Basescu, insa, ii convine de minune. Pentru simplul motiv ca el nu are responsabilitatea economiei pe umerii sai. Acum ca a gasit punctul sensibil, tema care nu se va devaloriza niciodata, nu-i ramane decat sa ii toace continuu pe cei de la USL.

Seful statului face exact ceea ce a facut in perioada 2000-2004 si in 2007-2008 - devine un opozant acerb al guvernarii, fara sa fie legat de macar o mana si amenintat cu demiterea, precum a fost in 2012.

"Singurul lucru pe care il constat este ca s-au intors nervosi din concediu. Poate se calmeaza afland care este situatia tarii. Lucru care pe mine ma ingrijoreaza si pot sa spun ca in aceasta vara am avut timp sa stau de vorba cu oamenii si sa le aflu ingrijorarile", zicea Basescu.

De nervosi nu stiu daca sunt, dar cel care ar avea motive sa fie e Victor Ponta, pentru ca el are in spate marile probleme ale acestei tari si el va resimti presiunea. In schimb, cred ca Antonescu e destul de bucuros. Orice atac al lui Traian Basescu creste sansele ca USL sa ramana unita pentru mai mult timp. Si asa cresc si sansele ca Antonescu sa devina presedinte. Cum sa nu-i convina asa ceva?

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Traian Basescu atac Guvern, #Traian Basescu atac Ponta Antonescu , #presedinte