PCM: Trebuie sa protejam tara de coalitia PSD-PNL si, din nefericire, a UDMR

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 20:48
2890 citiri

Presedintele PCM, Szasz Jeno (foto), a declarat, miercuri, la Sf.Gheorghe, ca actuala coalitie dintre PSD, PNL si UDMR nu are un program bine definit, integrat, ci "programul" ei este "sa nu fie Basescu" si a afirmat ca tara trebuie protejata de aceasta coalitie.

Sasz Jeno a mai afirmat ca este important in dialogul dintre Romania si Ungaria cine va fi partenerul de discutie din partea statului roman si trebuie evitat ce s-a intamplat in Ungaria, prin crearea, acum cativa ani, a unui front comun impotriva lui Viktor Orban.

"In 2002 s-a facut un front anti-Orban care nu avea un program anume pentru cei 10 milioane de cetateni ai Ungariei, ci un singur mesaj - indiferent cine, numai Orban Viktor sa nu fie si acest lucru se intampla acum si la noi in Rominia: indiferent cine, numai Basescu sa nu fie. PSD si PNL si UDMR n-au un program anume, bine integrat si bine pus la punct, au un singur 'program': sa nu fie Basescu. Si am trait experienta celor opt ani in Ungaria, unde s-a ajuns si ce s-a facut si cum s-a sfarsit ca si politician Gyurcsan Ferencz, si tocmai ca sa prevenim o situatie asemanatoare si in Romania chemam membrii comunitatii noastre ca in turul doi sa votam impotriva stangii socialiste, sa protejam tara de coalitia PSD - PNL si din nefericire a UDMR", a declarat Szasz Jeno.

Presedintele PCM a mai amintit ca in vara, la Tusnad, Viktor Orban a spus ca in turul doi ar vota cu Basescu.

Conform acestuia, dintre problemele pe care au reusit pana acum sa le discute cu unii lideri PDL si cu seful statului ar fi ca intr-un viitor apropiat dintr-o comisie prezidentiala care va elabora un proiect privind posibile solutii administrative in Romania sa fie invitata si comunitatea maghiara, respectiv un reprezentant al UDMR si altul al PCM.

Presedintele PCM, Szasz Jeno, a mai afirmat ca UDMR practica o prostitutie politica, lucru care trebuie sa se schimbe intrucat tinuta morala a maghiarimii este alta.

"O data a fost in patul CDR, cu taranistii, din 1996 pana in 2000, apoi pana in 2004 in patul PSD, dupa aceea doi ani cu D.A., apoi cu liberalii si acum iar cu PSD, l-au "suspendat" impreuna pe Basescu, acum sunt iar impotriva lui si acum au ajuns acolo si prostitutia politica dusa de UDMR a ajuns in situatia in care nici nu mai sunt invitati in pat, numai sub pat si merg acum intre ca sa tina lumanarea la coalitia PSD - PNL de sub pat si sunt acolo introdusi de penelisti, dar nu prind usa din fata, si asta vrem sa se schimbe - tinuta comunitatii morale a comunitatii maghiare este alta", a declarat, miercuri, Szasz Jeno.

Liderul civicilor maghiari a subliniat ca maghiarii nu sunt cum sunt conducatorii UDMR, ci "oameni de tinuta", "consecventi".

Szasz a precizat ca si de acum incolo isi doresc consecventa si un dialog in acest sens cu un partid, in cazul PCM in primul rand cu PDL, dar si cu altele, din considerentul ca in politica trebuie sa discuti si sa porti dialoguri, dar consecvent trebuie sa ai un partener "cat de poate de strategic".

Intrebat daca UDMR s-a pus intr-o asemenea postura pentru comunitate, pentru ca s-a gandit ca maghiarilor le-ar fi mai bine daca UDMR ar fi la guvernare, Szasz a raspuns: "Sa ne gandim la o familie anume. Nu stiu daca parintele este multumit daca fata o duce bine datorita prostitutiei (...) ma delimitez de aceasta politica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Szasz Jeno sustinere Geoana, #Alianta PSD PNL UDMR, #alegeri prezidentiale 2009 , #presedinte