Pe cine va popi Popa (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 19:18
6975 citiri
Pe cine va popi Popa (Opinii)
Foto: evz.ro

Traian Basescu il ameninta pe Mircea Geoana in dezbaterea dinaintea turului doi al alegerilor din 2009, dupa ce fostul lider pesedist recunoscuse ca il vizitase pe "maleficul" Vintu, ca "Popa asta o sa va cam popeasca!"

Saracul Geoana! Cum mima domnia sa acea naivitate talamba, sustinand ca nu il cunoastea pe Popa, nici macar nu auzise de el, si ca nu stie despre ce vorbea Traian Basescu. Presedintele parea insa sa stie chiar foarte bine pe cine si de ce ameninta cu rabunarea trecutului.

Astazi trecutul s-a intors. Nicolae Popa a pasit pe pamant romanesc si nu oricum, ci dupa un zbor lung si confortabil cu o aeronava particulara de lux, pusa la dispozitie de statul roman, pentru care s-a platit de la buget aproape 100.000 de euro. Transportul in conditii de lux a fost, poate, un bonus pentru a-i declansa procesele de constiinta condamnatului Popa, astfel incat sa depuna marturie impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu asa cum "trebuie". Altfel, doar nu ar putea banui cineva statul roman ca a cheltuit necumpatat pe timp de criza atata banet, cand ar fi putut sa-i plateasca un bilet de cel mult 1.000 euro la orice cursa aeriana regulata.

Despre Vintu nu imi fac iluzii ca il vom auzi pe Popa devoaland cine stie ce secrete pe care sa nu fi apucat deja insusi SOV sa le faca publice in inregistrarile sale cu iz telenovistic din ultimele zile. Sute de racketi si mii de bulibasi trimisi pe lumea cealalta si ingropati pe dealurile Moldovei sau pusi la furat de frica glontului in cap - un scenariu care poate ca are si cine stie ce si cat adevar, desi pentru majoritatea a fost rizibil si atat.

Insa, cu sau fara zecile sau sutele de stafii ale basarabenilor bantuind colinele Moldovei, SOV nu are de ce sa nu doarma linistit. Sebastian Ghita lucreaza pentru el, la Realitatea si nu numai, iar Nicolae Popa nu cred ca va lucra impotriva lui Vintu, oricate zile ar mai avea de petrecut in Romania.

Unicul scop al aducerii lui Popa in tara este inchiderea lui Vintu si preluarea Realitatii TV deifinitiv de sub controlul sau. Intr-un fel sau altul, aceasta aglomerare de personaje care se bulucesc inspre celulele Rahovei este oricum numai intamplatoare nu. Vintu, Popa, si Mihai Nicolaiciuc - trei figuri emblematice ale miturilor si istoriilor legate de cele mai mari tunuri si falimente din Romania. Unul dintre ei - Popa - este deja condamnat de justitia romana. Ceilalti doi, cel mai probabil, dupa cum ne-a invatat istoria, nu vor fi.

Daca nu cumva si Popa va mestesugi vreun truc si vom afla ca ori s-a imbolnavit, ori s-a evaporat, nu ar trebui sa ne mire daca din cei doi nu vom vedea pe nimeni condamnat definitiv. In cazul Vintu, mai multi bani face pentru actuala putere plimbarea lui pe la parchete si tribunale, iar in cazul lui Nicolaiciuc nu stiu daca cineva va avea atata curaj sa afle unde s-au dus toti banii de care este banuit ca i-ar fi deturnat din bugetul companiei CFR.

Pentru a vedea efectul filmului "intoarcerea acasa a marilor Mafioti", partea I, trebuie sa ne intoarcem privirea in partea celalalta - catre Guvern. Acolo Boc este deja calare, iarasi, pe doua ministere, lauda rezilierea contractelor cu regii asflatului, o cearta in public pe doamna Elena Udrea si le spune pensionarilor ca "prin grija Guvernului, pensionarii se pot bucura de o majorare" substantiala a pensiei!

Gratie Guvernului Boc - acelasi care a impozitat cele mai multe pensii, a taiat salariile, subventiile, alocatiile, concediile de maternitate, pensiile militare, laptele praf al bebelusilor si aproape tot ce i-a mai iesit in cale. In schimb, pe cealalta parte, acelasi Guvern a incheiat noi contracte cu aceiasi regi ai asfaltului, pentru alte drumuri, in valoare de si mai multe miliarde.

Altfel spus: dormiti linistiti dragi romani, Guvernul Boc vegheaza pentru voi!

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 5 al...
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că, dacă vrem ca Ursula von der Leyen să rămână preşedintele Comisiei Europene, atunci votăm PNL şi PSD. El a adăugat că, dacă vrem un...
#Sorin Ovidiu Vintu arestat, #mita Sebastian Ghita, #condamnare Nicolae Popa , #presedinte