Plangerea penala impotriva lui Basescu, depusa la ora 12.00

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 11:00
2646 citiri
Plangerea penala impotriva lui Basescu, depusa la ora 12.00

Plangerea penala impotriva presedintelui Traian Basescu pentru infractiunea de amenintare si cea de santaj la adresa senatorului PSD Gabriela Firea va fi depusa, miercuri, la ora 12.00, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Senatorul PSD Gabriela Firea va fi cea care, insotita de avocatul sau, Lucian Bolcas, va depune plangerea, care a fost semnata de parlamentari ai partidelor din coalitia de guvernare.

Firea vs. Basescu: Plangerea penala e redactata si va fi depusa la Parchet

Firea nu mai depune marti plangerea impotriva lui Basescu - care este motivul

"Semnarea acestei plangeri nu este un gest al PSD sau al coalitiei de guvernare. Daca parlamentarul amenintat si santajat de presedinte facea parte din orice grup parlamentar - de la PP-DD, de la PNL, de la PDL -, as fi semnat cu aceeasi convingere.

In primul rand, un presedinte al tarii nu are voie sa santajeze si sa ameninte un membru al Parlamentului doar pentru ca acesta face parte din comisia care ancheteaza o anumita situatie. E un gest intolerabil si niciun presedinte, niciun prim-ministru, niciun om care ocupa functii importante in stat nu are voie sa santajeze, sa ameninte un membru al Parlamentului.

Al doilea mesaj este ca, practic, prin ceea ce a facut duminica presedintele Basescu a aruncat in aer si a dat o impresie foarte clara ca el este cel care controleaza justitia", a spus premierul Victor Ponta, marti, la Palatul Parlamentului.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...