Planul pentru salvarea lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 23 Februarie 2012, ora 19:10
11114 citiri
Planul pentru salvarea lui Traian Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva

In principiu se stie ca, daca USL va obtine la alegeri peste 50% din voturi, soarta lui Traian Basescu e pecetluita. Fie va fi suspendat (cel mai probabil), fie se va "cuminti" si va renunta la jocul sau la limita legii cu puterea (si asta usor de imaginat), daca va dori sa se salveze si sa nu paraseasca istoria pe usa din dos, alungat si de politicieni si de popor.

Asadar, problema e foarte simpla si extrem de clara. Cum sa facem sa rupem USL sau, la fel de eficient, cum sa o impiedicam sa castige, cand toate sondajele o dau victorioasa. Prima mutare - schimbarea lui Boc cu MRU nu ar fi avut nicio sansa si ar fi trecut mai degraba ca o gafa, daca Ponta, in infinita imaturitate, nu s-ar fi gasit sa salute schimbarea ca un prim pas spre normalizarea vietii si imbunatatirea situatiei politice si sociale.

Indiferent de cuvintele sale rostite in Parlament in ziua investirii lui Mihai Razvan Ungureanu, mesajul care a ramas asta a fost - MRU e un tip cu care am putea colabora. Restul sunt nuante filosofice de care poporul nu are niciodata timp si care conteaza doar la seminarele de studii politice. Se pare ca nici acum, cand este mai evident ca niciodata, unii politicieni nu au inteles ca lupta la urmatoarele alegeri se da intre Opozitie si Traian Basescu.

Intre USL si presedintele care inca reuseste sa-i impresioneze pe naivi cu talentele sale de scamator politic, pentru ca dribleaza, fenteaza si paseaza cu peretele din afara terenului intr-un joc care nu mai are demult nicio legatura cu vointa poporului si interesul national. Ponta pare sa fi ratat cu totul regulile jocului, iar Crin Antonescu inca nu reuseste sa intre pe teren, fiind absent din mijlocul oricarui eveniment.

Asta fiind marfa, nici nu mai conteaza cine stie ce faptul ca PDL s-a prabusit si a sucombat sub propria-i ticalosie. Oricum, nimeni nu se asteapta ca pedelistii sa isi arate adevarata fata la alegeri. De asta Traian Basescu i-a pregatit din timp Miscarea Populara. Va mai amintiti - "am rugat-o pe fiica mea sa inregistreze Miscarea la OSIM"?

O gogoasa nici macar umflata, cu o forta egala cu notorietatea si charisma lui Baconschi, care (soc!) va cuprinde, pe langa titanii din PNTCD, si doi ecologisti pierduti si pe independentii UNPR si (aici e aici!) insusi PDL fara portocaliu!

Adica, actuala coalitie de guvernare minus UDMR, dar plus PNTCD. Geniala strategie, sa o recunoastem! Daca asta e tot ce poate intelighentia presedintelui, sa zica saru'mana ca Opozitia e in general absenta si la furat pe campii. Sa nu ne facem iluzii. Totusi. Asta e doar interfata, imaginea si chipul oficial de prezentat la alegeri. In realitate, DUPA ce romanii isi vor fi dat votul, sunt convins ca strategia de salvare a presedintelui va fi simplificata foarte, foarte mult.

Pe scurt, daca USL nu va obtine peste 50% voturi, vor fi buni toti Dan Diaconestii, toti Becalii (care deja au anuntat ca vor candida in grup de familie la alegeri), toti Vadimii si toate care vor mai fi. Pun pariu ca pana si Miron Cozma, daca va pogora Dumnezeu ceasul rau peste mintea romanilor si va trece pragul Parlamentului, va fi re-re-evaluat si prescris intru interesul national al lui Traian Basescu.

Din pacate pentru USL, in aceasta ecuatie, Mihai Razvan Ungureanu a jucat doar la intimidare. Si, dupa cate se pare, pana acum, antrenorului Basescu i-a reusit schimbarea. Pe langa epuizarea adversarului si timpul castigat, a demonstrat ca inca nu exista in politica un jucator pe masura-i care sa tina piept smecheriilor sale.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...