PNL: Traian Basescu instiga la nerespectarea legii

Joi, 21 Iulie 2011, ora 15:32
1380 citiri
PNL: Traian Basescu instiga la nerespectarea legii
Foto: Arhiva

Liberalii considera iresponsabila pozitia sefului statului, prin care indeamna institutiile sa nu plateasca arieratele la medicamente si il acuza ca instiga la nerespectarea legii si angajamentelor contractuale ale statului.

"Aceste datorii sunt angajamente de plata legale pentru servicii contractate si executate, care au fost solicitate de spitale si pacienti in baza regulilor existente in acel moment. Decontarea de catre autoritatile statului a medicamentelor se face pe baza Contractului Cadru, asumat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de Ministerul Sanatatii si publicat in Monitorul Oficial, avand valoare de reglementare legala.

Romania fiind azi una dintre tarile cu cele mai mari intarzieri in plata facturilor in sanatate, alaturi de Grecia. Conform datelor furnizate de organismele profesionale ale farmacistilor, ca urmare a acestor intarzieri de plata a facturilor, peste 350 de farmacii au dat faliment si s-au inchis, mai ales in mediul rural, lasand fara acces imediat la medicamente un numar important de romani", sustin liberalii prin intermediul unui comunicat remis joi Ziare.com.

PNL sustine ca "efectul declaratiilor iresponsabile ale lui Traian Basescu poate fi unul extrem de periculos pentru sistemul de sanatate din Romania".

"Mii de farmacii si toate firmele de distributie pot intra in faliment, iar producatorii si importatorii vor scoate de pe piata din Romania unele medicamente mai scumpe. In final, se poate ajunge si la decizia de a sista furnizarea de medicamente catre distribuitori, farmacii si spitale, ceea ce ar echivala cu un dezastru de proportii pentru bolnavii din Romania", se mai arata in comunicat.

Basescu cere guvernului sa nu plateasca datoriile catre furnizorii de medicamente

Traian Basescu a cerut miercuri Guvernului sa nu plateasca datoriile catre furnizorii si producatorii de medicamente pana cand nu se aplica masuri care sa puna capat consumului haotic de medicamente.

Nemultumiti, producatorii si farmacistii spun ca, desi au ajuns creditorii sistemului public de sanatate, sunt obligati prin contract sa elibereze retete cu care stiu ca vor ramane in sertare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#PNL Traian Basescu medicamente, #instiga nerespectare lege , #presedinte