Ponta, incantat de votul uninominal din 2012, propus de Basescu

Joi, 18 August 2011, ora 17:30
2205 citiri
Ponta, incantat de votul uninominal din 2012, propus de Basescu
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a salutat, joi, afirmatiile sefului statului, Traian Basescu, privind votul uninominal necompensat dintr-un singur tur la alegerile din 2012. Ponta a amintat astfel ca Uniunea Social Liberala a depus acum doua luni un proiect de lege privind alegerea parlamentarilor in acelasi mod ca si primarii, intr-un singur tur de scrutin.

"Salutam declaratia domnului Basescu. Il informam ca exista deja depus in Parlament de doua luni proiectul de lege al USL privind alegerea parlamentarilor exact ca a primarilor, dintr-un singur tur si ca, in functie de cum o sa voteze PDL, ne dam seama daca Basescu minte sau nu. Daca el minte, PDL o sa se opuna la lege, daca PDL va vota legea, inseamna ca a fost corect. Dar legea exista depusa de USL in Parlament si Basescu sa le spuna celor de la PDL sa voteze", a afirmat Ponta.

Votul uninominal necompensat intr-un singur tur la alegerile din 2012 ar fi o solutie corecta, care ar da si posibilitatea formarii unor guverne solide, nu dependente de tot soiul de aliante, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, afirmand ca a abordat acest subiect si in interiorul coalitiei de guvernamant.

"Sunt adeptul, fara rezerve, al votului uninominal curat, nu al votului uninominal compensat, cum avem acum. Si va pot spune ca in interiorul coalitiei am redeschis subiectul, pentru ca eu cand am organizat referendumul cu privire la votul uninominal, el s-a referit la vot uninominal curat si nu compensat. Categoric, sustin ideea votului uninominal necompensat, in doua tururi sau intr-un singur tur.

Acum avem situatii absolut aberante ca oameni care au fost pe locul intai nu au intrat, ci a intrat cel de pe locul doi sau trei, ca urmare a procesului de compensare. Da, cred ca pentru 2012 ar trebui sa venim pe votul uninominal necompensat, intr-un tur sau in doua tururi. Daca s-a facut pentru primari alegere intr-un singur tur, de ce nu s-ar face si pentru membrii Parlamentului alegere intr-un singur tur?", a afirmat presedintele Basescu, la tabara de vara de la Sulina, organizata pentru tinerii romani din diaspora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Basescu alegeri 2012, #alegeri primari primul tur, #alegeri locale 2012 , #presedinte