Pottering, lui Basescu: Daca ne cereti, va dam sfatul nostru pentru a cladi un stat de drept

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 15:31
3374 citiri
Pottering, lui Basescu: Daca ne cereti, va dam sfatul nostru pentru a cladi un stat de drept

Presedintele Traian Basescu l-a decorat, miercuri, pe fostul presedinte al PE Hans-Gert Pottering, presedintele Fundatiei "Konrad Adenauer", prilej cu care acesta a declarat ca este dispus sa isi ofere "sfatul si experienta" pentru a cladi un stat de drept.

Hans-Gert Pottering a fost decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" - in grad de Mare Ofiter, in cadrul unei ceremonii organizata la Palatul Cotroceni.

"Am avut ocazia sa va cunosc si sa stiu multe lucruri despre activitatea de 35 de ani pe care ati desfasurat-o in Parlamentul European. De aceea, consider ca inmanarea unei inalte decoratii a statului roman dumneavoastra personal este o onoare si pentru mine si pentru poporul roman", a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele a subliniat ca Hans-Gert Pottering este "unul dintre politicienii extrem de importanti, care dupa revolutiile din 1989 din spatiul comunist a promovat ideea integrarii acestor tari in Uniunea Europeana".

"La vremea la care dumneavoastra sustineati ideea integrarii fostelor state comuniste, putini erau optimisti, dar iata ca ideile mari pentru Europa rezista si se materializeaza, iar pentru ceea ce ati facut pentru Uniunea Europeana, pentru Romania, eu tin sa va multumesc", a mai afirmat presedintele Romaniei.

La randul sau, Hans Gert Pottering a multumit pentru decoratia primita si a subliniat ca Uniunea Europeana nu este "doar o organizatie politica", ci "o comunitate de state si de cetatani, pe care ii uneste aceleasi valori si principii, demnitatea umana, drepturile omului, libertatea, democratia, ordinea publica si pacea", informeaza Mediafax.

Totodata, acesta a felicitat statul roman pentru ca are un Institut care investigheaza crimele comunistilor si a spus ca incurajeaza Romania sa continue sa continue, asa cum a facut Germania, pentru ca acest lucru sa nu se mai intample niciodata.

In context, acesta i-a transmis presedintelui Traian Basescu: "Noi, cei de la Fundatia Konrad Adenauer, dorim, daca doriti si dumneavoastra, daca ne cereti, sa va dam sfatul nostru si sa va impartasim experienta noastra pentru a cladi un stat de drept, care este foarte important, pentru noi toti, si pentru a a merge, impreuna, catre viitorul Uniunii Europene".

"Haideti, impreuna, Romania, Germania si toate celelalte state ale Uniunii Europene, sa continuam pe acest drum si sa nu-i uitam pe acei cetateni si acele tari care sufera, care sunt amenintate de un alt stat, precum Ucraina, Moldova", a mai declarat, in discursul sau, Hans Gert Pottering.

Conform decretului semnat la data de 19 mai, Hans Gert Pottering a fost decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" - in grad de Mare Ofiter, in semn de "inalta apreciere pentru viziunea si abnegatia puse in definirea, dezvoltarea si realizarea constructiei europene, pentru sprijinul constant acordat Romaniei in parcursul sau de integrare in Uniunea Europeana", la propunerea fostului consilier prezidential Cristian Diaconescu.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York
În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York
Președintele Klaus Iohannis va pleca săptămâna viitoare în SUA pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, susțin surse politice pentru ziare.com. Dezbaterile din cadrul celei de-a 76...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
galileo
rank 5
imbacsitul
rank 5
La intrebarea pusa de Hans-Gert Pottering ar trebui sa raspunda