Articol citit de 3484 ori
basescu si ai lui, ciuma poporului
basescu si ai lui, ciuma poporului
basescu si ai lui, ciuma poporului
basescu si ai lui, ciuma poporului
basescu si ai lui, ciuma poporului
basescu si ai lui, ciuma poporului
basescu si ai lui, ciuma poporului
basescu si ai lui, ciuma poporului
basescu si ai lui, ciuma poporului
" ca planul suspendarii este incurcat de Curtea Constitutionala"
La C.C.R. sunt acei SECURISTI - care impreuna cu CADAVRELE au decis aceasta SOARTA a ROMANIEI ...
Ce sa mai asteptam de la aceasta CURTE SECURIZATA - de MAGISTRATII SECURISTI care au facut POLITIE POLITICA....
Ma minunez de inteligenta comentariilor,simpatizantilor aliantei Grivco!
Tuneti-o tot asa!
Ceea ce politicul din Romania, trece cu obstinație sub tăcere...
Este incoerența actului politic și incălcarea sistematică a spiritului constituțional, care prevede separația puterilor in stat, limitarea, colaborarea și controlul reciproc, in scopul realizării unui interes public. Președintele ar fi trebuit să fie ARBITRUL, ci nu ARBITRARUL bunului plac introdus in cadrul jocului politic, funcția sa in plan intern fiind aceea a MEDIERII conflictelor apărute intre autoritățile statului sau intre STAT și SOCIETATE. In momentul asumării calității de "președinte jucător", Domnia sa a abdicat, prin modalitatea in care a ințeles să conducă "jocul", de la insuși "spiritul" literei constituționale, intrucat un arbitru "jucător" este o "contradictio in adiecto" (contradicție in termeni), acesta neputandu-și exercita funcția in limitele imparțialității și echidistanței de care este ținut prin prerogative. De altfel, evenimentele ultimelor zile demonstrează, dacă mai era nevoie, că modalitatea arbitrajului președințial este profund incorectă, iar prerogativele sale constituționale sunt viciate, cu larga participare a chiar opoziției parlamentare, "capabilă" și "coerentă" in aceeași măsură cu arcul guvernamental.
Nu e nimenea in pericol !
Cresterea varstei de pensionare nu este un pericol social ca sa intervina presedintele cu medierea caci si in alte tari capitaliste ca si noi, este aceasta varsta de pensionare ca si REPER doar,omul putandu-se retrage din munca cand doreste inainte sau dupa, dar dela aceasta varsta poate beneficia de pensia intreaga.
Cine se retrage anticipat, se retrage tot de la o varsta,62 de ani femeile, dar daca au asigurate numarul de punte cerut de lege (ca volum financiar de cotizatie la fondul de pensionare ).Ijn acest caz pensia este foarte mica, nu satisface.
Tendinta este sa munceasca peste 65 de ani, nimenea nu te constrange sa te pensionezi(aici se spune RETRAGERE DIN MUNCA).
Dreptul la munca nu este constrans de o tinta de varsta anume.Angajatorul insa iti poate reduce salariul datorita reducerii veniturilor intreprinderilor sau a alocatiilor bugetare sau chiar disponibilizarea pentru incadrarea in cheltuielile aprobate.
Banul hotareste totul si nu SINDICATUL.
Daca romanii nu-l asculta, macar strainii sa fie atenti la cuvantarile sale.
Personal nu inteleg de ce ar trebui sa discute domnul Ponta posibilitatea suspendarii Presedintelui cu ambasadorul american intrucat domnul Gitenstein nu este cetatean roman si nu are drept de decizie politica in Romania. Sa ne amintim ca PSD a anuntat cu ceva vreme in urma, la ceas de seara, toata lumea ca Presdintele Romaniei este Mircea Geoana, dar acest fapt i-a umplut nu de glorie ci de stupizenie. Dar este posibil ca domnul Ponta sa nu fi discutat doar cu domnul ambasador american chestiunea suspendarii presedintelui. Probabil ca domnia-sa a discutat problema si cu alti cetateni straini, ca romanii nu-l prea asculta. Astfel, domnul Ponta ar putea avea acceptul suspendarii si de la bona filipineza, ba chiar si de la teroristii Hamas, cu care ar fi putut discuta problema in timpul vizitei in Liban.
Vu alte cuvinte
De data asta nu mai au nici maacar suspensor. Cind vor realiza ca sunt aut , va probabil prea tirziu, cum a realizat si Ceasca. O zi buna!
Cred totusi ca romanii sunt responsabili si nu se dau pe mana aventurierilor cu vrajeala in voce .
Dar , daca vor iesi cateva milioane de oameni in strada --- vorba Presedintelui --- nu ai ce sa-i faci si te retragi .
Si-i lasi sa-si faca de cap .
Președintele, se pare, pune mare preț...
Pe capacitatea sa de persuasiune, ignorand cu bună știință și nu fără temei, gradul de ințelegere a cetățenilor statului al cărui șef este. Insă Domnia sa, ignoră in aceeași măsură și funcția de mediere intre stat și societatea civilă, prin părtinirea cu care apără interesele statului impotriva cetățenilor săi, riscand să strice echilibrul și așa destul de fragil intre aceste componente ale structurii statale.
Politica ultimilor ani n-a realizat decat inlocuirea clientelei "rele" cu clientela "bună" și asta se vede din nivelul de trai ("decent") al majorității.
@Ghilotina
Daca ar fi fost asa , cum speri matale , nu ar fi fost panaramele astea la conducere de atata vreme!
indubitabil - avem parte de o dictatura pe cinste
aceasta este viziunea presedintelui despre 'a trai bine'
da, ai dreptate
este dictatura nesimtirii romarlane la toate nivelele de ........... educatie!
cat despre cea pe care o clamezi cu atata fervoare ar fi bine sa o identifici clar, conform dex, sau orice alta sursa mai credibila decat informatiile manipu.latorii inoculate de vuvuzelele media pe care le frecventezi, cu siguranta.
"Nutzy fiind declarata de mentorul sau subjugat campioana fondurilor comunitare. "
Sunt curios cum va fi declarata de catre Parchet! Ca nu-i departe ziua in care va trebui sa se pronunte si acesta!
LAMURIRI PE http://blog.dansova.ro/
PENTRU LAMURIREA TUTUROR INTRATI PE http://blog.dansova.ro/
SI DL SOVA VA VA LAMURI F BINE PE TOTI!
E F ADEVARAT SI PERTINENT TOT CEEA CE SPUNE SI, MAI ALES, CUM JUSTIFICA.
BRAVO, DLE SENATOR! AVEM NEVOIE DE OAMENI CA DVS!
EXPLICATII DATE DE UN PROFESIONIST, DL SENATOR SOVA, PE BLOG-UL PERSONAL
Suspendarea merge mai departe. Mai sigura ca prima data
September 24th, 2010 / Author: Dan Sova
Ziarul Gandul a lansat aseara o “bomba de presa" aratand, nici mai mult nici mai putin, ca misiunea de suspendare a presedintelui Basescu ar fi devenit o misiune imposibila, datorita unui amendament la legea de functionare a Curtii Constitutionale care ar fi impus un filtru suplimentar de verificare de catre magistratii constitutionali a hotararilor plenului Camerei Deputatilor, ale plenului Senatului si ale plenului Camerelor Reunite. Mai mult, “Gandul" arata ca, spre deosebire de 2007, atunci cand avizul Curtii Constitutionale era doar consultativ, in prezent situatia este mult ingreunata de posibilitatea interventiei directe a Curtii Constitutionale care se va putea pronunta cu privire la Hotararea de suspendare a Presedintelui Romaniei.
Observatiile jurnalistei Liliana Ruse, de al carei profesionalism si bune intentii nu ma pot indoi, sunt insa complet gresite. Realitatea este ca amendamentul introdus nu face altceva decat sa apere opozitia de posibilul abuz al puterii si sa garanteze ca procedura de suspendare a Presedintelui Romaniei nu va putea fi fraudata in nici un fel de catre actuala majoritate, care a demonstrat o anume aplecare catre incalcarea regulilor constitutionale in procedura parlamentara, mai ales in ultimul timp.
Iata de ce:
1. Amendamentul vizeaza supunerea controlului de constitutionalitate a tuturor Hotararilor Parlamentului Romaniei, respectiv a plenului Senatului, Camerei Deputatilor si Camerelor Reunite. Diferenta fata de regimul de pana acum este ca, pana la acest amendament, erau supuse controlului de constitutionalitate doar acele hotariri care se refereau la Regulamentele Camerelor, iar acum vor fi supuse toate Hotararile Parlamentului.
2. In privinta suspendarii Presedintelui Romaniei, urmatoarele articole din Constitutie sunt incidente : art. 95 ( suspendarea din functie a Presedintelui); art. 67 ( actele juridice si cvorumul legal). Din cuprinsul acestor articole desprindem urmatoarele idei: Procedura de suspendare poate fi declansata de cel putin 1/3 din numarul parlamentarilor; initierea procedurii de suspendare se aduce imediat la cunostinta Presedintelui Romaniei; Parlamentul va parcurge formalitatea avizul consultativ al Curtii Constitutionale cu privire la cererea de suspendare inainte de a convoca plenul reunit; Presedintele poate fi suspendat de Parlament in sedinta comuna, in prezenta majoritatii parlamentarilor ( deputati si senatori), cu votul majoritatii parlamentarilor ( 50 + 1% adica 236). Presedintele Romaniei poate solicita Parlamentului dreptul de a da explicatii cu privire la faptele care i se imputa.