Presa de azi: Presedintele Traian Basescu naste controverse vii

Joi, 28 Mai 2009, ora 07:33
3158 citiri
Presa de azi: Presedintele Traian Basescu naste controverse vii

Presedintele naste controverse vii, titreaza Evenimentul Zilei in editia de joi precizand ca Traian Basescu nu-si asuma oficial statutul de prezidentiabil, sustinand ca "anuntarea candidaturii acum" nu este prioritatea sa.

Traian Basescu nu vrea sa imbrace deocamdata haina de prezidentiabil oficial al PD-L. Preocuparea fata de subiect starneste insa reactia imediata a sefului statului.

Strategia in privinta prezidentialelor, asa cum reiese din notitele publicate de EVZ, a fost calificata drept "dezinformare", Basescu recunoscand insa ca a discutat cu liderii PD-L subiectul candidaturii, deranjat de certitudinile liderilor democrat-liberali.

Traian Basescu a comparat subiectul candidaturii sale, care a figurat pe agenda discutiilor cu PDL, cu o dezinformare "de genul gainii care a nascut pui vii".

Romania libera scrie ca Presedintele infirma "candidatura alimentata de PD-L". Presedintele Traian Basescu a acuzat "Evenimentul Zilei" ca ar fi incercat sa dezinformeze opinia publica in privinta discutiilor sale cu parlamentarii PD-L referitoare la posibila sa candidatura la Prezidentialele din toamna.

"Evenimentul Zilei" a transcris notitele presedintelui facute la intalnirea de luni folosind o fotografie si a prezentat drept autentica propozitia: "Candidatura mea trebuie alimentata de PD-L". Presedintele sustine ca verbul era de fapt la negativ si a repetat ca prioritatea sa nu este anuntarea candidaturii.

"As vrea sa vedeti diferenta dintre notite si continut. Desi cotidianul reproduce notitele, in urma fotografiei, decizia a fost sa faca o dezinformare de genul gainii care a nascut pui vii si, in loc sa reproduca ce era scris pe notite, a reprodus ceea ce era in intentia de dezinformare a cotidianului", a spus Traian Basescu.

Si Ziua noteaza ca Basescu si-a prezentat notitele. Seful statului a tinut sa precizeze miercuri ca la discutiile cu deputatii si senatorii PD-L a insistat pe faptul ca eventuala sa candidatura "nu trebuie alimentata de PD-L" si a catalogat drept dezinformare relatarea unui cotidian care a sustinut ca pe notitele sefului statului era notat contrariul.

"As vrea sa vedeti diferenta intre notite si continut. Desi cotidianul reproduce notitele, in urma fotografiei, decizia a fost sa faca o dezinformare de genul gainii care a nascut pui vii si, in loc sa reproduca ce era scris pe notite, a reprodus ceea ce era in intentia de dezinformare a cotidianului.

Deci aici este scris, cu ghilimele, ca si cand ar fi fost formulat in notitele mele 'candidatura mea trebuie alimentata de PD-L'. Este ceea ce sustine cotidianul. In realitate, tot de aici putem vedea care au fost notitele adevarate: 'candidatura nu trebuie alimentata de PDL'", a declarat Basescu.

Supravietuirea PD-L tine de victoria lui Basescu la prezidentiale, noteaza Gardianul. Liberalii sunt de parere ca Traian Basescu cauta solutii pentru a-si asigura victoria la alegerile prezidentiale. In timp ce Ludovic Orban afirma ca seful statului este in stare sa-si faulteze propriul partid pentru a ramane la Palatul Cotroceni, Tariceanu sustine ca viitorul PD-L depinde de victoria lui Basescu la scrutinul din toamna.

Liberalul Calin Popescu-Tariceanu sustine pe blogul sau ca PD-L va evita o sciziune doar daca Traian Basescu va castiga alegerile prezidentiale.

"Destinul PDL-ului ca partid de sine statator depinde exclusiv de Traian Basescu. Nu are doctrina, nu are lideri. Cine isi aminteste inceputul lui 2003, cand aproape trei sferturi din PD trecuse la PSD, intelege ce spun. Daca PD-L pierde alegerile europarlamentare, va incepe migratia spre PSD. Iar daca Traian Basescu va pierde alegerile prezidentiale, PD-L va fi scos de la guvernare si va ramane cu cel mult jumatate din activul actual de partid", in acest fel vede Tariceanu evolutia principalelor partide de pe scena politica.

Din Cotidianul aflam ca Basescu se da frate cu Miorita. Seful statului sustine ca va continua sa-si puna clopuri pe cap, sa poate bundite sau sa tunda oi la sarbatorile populare la care este invitat.

Presedintele Traian Basescu pare sa fi imbratisat o noua doctrina: traditionalismul. Atat de tare incat miercuri dimineata, inainte de a pleca in Grecia, seful statului a tinut sa le dea o replica celor care au criticat aparitiile sale din ultima vreme la astfel de petreceri populare.

"Sunt seful acestui stat si ales de poporul roman, de aceea nu o sa-mi fie jena, rusine, niciodata, ca, oriunde m-as duce in tara, atunci cand sunt invitat sa pun pe cap o palarie oseneasca, un clop sau o palarie cu pene la Nasaud, sau clopul la Maramures, sau bundita in Bucovina, sau invitat sa ma masor cu ciobanii daca pot sa tund o oaie, n-am sa refuz aceste lucruri pentru ca sunt traditii ale poporului roman, iar eu imi respect poporul, nu mi-e rusine de traditiile lui", a declarat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Traian Basescu candidatura, #Basescu candideaza presedintie, #PDL Traian Basescu , #presedinte