Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa germana: Basescu surprinde prin declaratiile antimaghiare

Sambata, 17 August 2013, ora 14:52
4579 citiri
Presa germana: Basescu surprinde prin declaratiile antimaghiare

Conflictul diplomatic romano-ungar ramane in atentia presei internationale. Editia tiparita a cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie despre relatia tensionata dintre Bucuresti si Budapesta, intr-un articol intitulat "Tinutul Secuiesc- marul discordiei. Nationalistii ungari provoaca Romania".

Articolul detaliaza relatia romano-ungara, precum si declaratiile facute de presedintele Jobbik, Vona Gabor, dar si replica data de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Presa internationala: Un extremist obtine o noua ruptura intre Romania si Ungaria

Conform Magyar Hirlap, autorul articolului semnaleaza ca, "desi Guvernul ungar s-a distantat de declaratiile presedintelui Jobbik, presedintele Basescu a reactionat cu declaratii antimaghiare, atipice lui".

Dupa Fidesz si Jobbik, inca un partid maghiar vine in Romania pentru a sustine autonomia secuilor

"Aprigul conflict romano-maghiar nu s-a stins nici in timpul caniculei de vara. Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a solicitat explicatii pentru declaratiile facute de presedintele Jobbik, Vona Gabor, in Tinutul Secuiesc.

Ministerul de Externe al Ungariei a replicat cu un comunicat care reitera faptul ca Ungaria este pentru relatiile de buna vecinatate cu Romania in spiritul parteneriatului strategic existent, si nu poate fi trasa la raspundere pentru declaratiile unui politician aflat in opozitie", mai scrie FAZ.

Presa straina: Jobbik, o problema nazista importata in Romania

Jurnalistii cotidianului german mai amintesc ca "Traian Basescu era recunoscut pentru reactiile sale impaciutoare, de aceea afirmatiile sale antimaghiare sunt cu atat mai surprinzatoare".

"Conflictul romano-ungar a izbuncnit la Baile Tusnad, cand secretarul de stat din MAE ungar, Nemeth Zsolt, a solicitat Bucurestiului sa respecte unitatea lingvistica si culturala a Tinutului Secuiesc.

Dupa reactia MAE roman, care a criticat imixtiunea Ungariei, europarlamentarul Tokes Laszlo a propus Ungariei sa accepte un statut de protectorat asupra Transilvaniei, care a provocat o vehementa apriga din partea liderilor romani", mai scrie FAZ, citat de Magyar Hirlap.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Basescu conflict romano maghiar, #Basescu maghiari autonomie, #autonomie maghiari Romania, #Jobbik Tinutul Secuiesc , #presedinte