Presedintele contraataca: Basescu prezinta scenariul "manipularii grosolane" marca Ponta-Voiculescu (Video)

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 19:24
8296 citiri
Presedintele contraataca: Basescu prezinta scenariul "manipularii grosolane" marca Ponta-Voiculescu (Video)

Traian Basescu a publicat, joi seara, o cronologie a evenimentelor prin care vrea sa demonstreze ca "inscenarea lui Sorin Rosca-Stanescu a esuat, filmul manipularii continua! Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta impreuna cu trustul turnatorului dovedit Dan F. Voiculescu a incercat implicarea familiei mele intr-un nou fals scandal".

Contraatacul lui Traian Basescu a fost publicat pe contul de Facebook Alaturi de presedintele nostru.

Astfel, filmul evenimentelor prezentat de Basescu incepe cu 26 martie 2013, cand "in cetatean il informeaza pe prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, prin Memoriul nr. 15 C/679/P/2013 ca, in anul 2012, a depus o plangere penala in care reclama fraude in cazul unor retrocedari pe raza judetului Calarasi de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola din Fundulea".

Pe 12 mai 2013, adauga presedintele, "corpul de control al ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale il informeaza pe prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, ca, pe raza judetului Calarasi, se desfasoara o ancheta a DNA, inceputa in 2012, care verifica mai multe retrocedari de terenuri si care vizeaza Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola din Fundulea".

"Deci prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a mintit cand a afirmat ca un procuror, Lucian Papici, este implicat in cercetarea tranzactiei fiicei mele Ioana Basescu", adauga Basescu, subliniind ca "prim-ministrul plagiator si mincinos a mai mintit inca o data: DNA desfasura o ancheta in judetul Calarasi dinainte cu un an ca fiica mea Ioana Basescu sa cumpere un teren in acelasi judet".

Cronologia evenimentelor continua cu 9 septembrie 2013: "Fiica mea Ioana Basescu semneaza un contract de credit pentru investitii imobliare, aprobat, in data de 6 septembrie 2013, de board-ul CEC Bank pe baza analizei dosarului".

In aceeasi zi, noteaza Basescu, "Ioana Basescu incheie contractul de vanzare-cumparare a terenului de 291 de hectare din Calarasi cumparat de la o persoana privata. Terenul cumparat nu a facut parte din proprietatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Agricola din Fundulea (adica acele terenuri anchetate de catre DNA). Este evident ca prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, care primise si raportul Corpului de control al prim-ministrului in data de 26 martie 2013, stia acest lucru. Plata facuta de fiica mea a fost facuta exclusiv prin cont bancar, ceea ce inseamna ca acesta este supus controlului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Afirmatia prim-ministrului Victor-Viorel Ponta ca s-a platit cash este o noua minciuna".

"Manipularea la televiziunea Varanului"

"Incepe manipularea la televiziunea Varanului!", sustine Basescu. Acesta scrie ca, pe 7 noiembrie 2013, "Antena 3, postul de casa al turnatorului dovedit Dan F. Voiculescu, incepe manipularea publica; apare prima stire despre tranzactia imobiliara realizata de Ioana Basescu".

Presedintia confirma: Basescu l-a avertizat pe Chitoiu sa nu il schimbe pe Ghetea de la CEC Bank

In urmatoarea zi, pentru a face o conexiune intre tranzactia Ioanei Basescu si ancheta penala deschisa de DNA in 2012 cu privire la niste terenuri ale Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola din Fundulea din judetul Calarasi, prim-ministrul Victor-Viorel Ponta trimite Corpul de control al prim-ministrului sa verifice "situatia despre care stia, inca din luna martie, ca nu are nicio legatura cu achizitia facuta de fiica mea Ioana Basescu", se mai arata in cronologia prezentata de Basescu.

Pe 10 noiembrie 2013, "postul de casa al plagiatorului, Antena 3, prezinta o corespondenta intre DNA si Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) din 23 mai 2013 insinuand ca un procuror al DNA a facut un serviciu privat Ioanei Basescu prin verificarea terenului din judetul Calarasi care urma a fi cumparat. Oare cum putea un procuror sa faca acest serviciu cand terenul a fost scos la vanzare in luna septembrie 2013, odata cu terminarea recoltarii, iar ancheta se derula deja din 2012?", se intreaba, retoric, Basescu.

Pe 12 noiembrie 2013, mai noteaza Basescu, prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, "prezent unde altundeva daca nu la postul de casa al turnatorului dovedit Dan F. Voiculescu, Antena 3, a acuzat si el respectivul procuror DNA ca a facut un serviciu privat Ioanei Basescu, desi avea toate informatiile legate de ancheta DNA si anume faptul ca ea a fost declansata inca de anul trecut si ca nu are nicio legatura cu terenul care a fost cumparat de Ioana Basescu".

Sirul evenimentelor continua cu 13 noiembrie 2013, dimineata: Atunci, "prim-ministrul Victor-Viorel Ponta cere o comisie parlamentara de ancheta pentru investigarea acestui caz pe care el impreuna cu turnatorul dovedit Dan F. Voiculescu l-a fabricat in ultimele zile; copresedintele USL Crin Antonescu a declarat ca este de acord cu infiintarea acestei comisii parlamentare de ancheta; la cateva minute dupa anuntul public al prim-ministrului Victor-Viorel Ponta presedintele ANRP a declarat ca procurorul DNA nu i-a cerut sa verifice anumite terenuri din judetul Calarasi, ca i-a cerut un punct de vedere fata de transferul unor terenuri de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola din Fundulea catre mai multe primarii si ca DNA a actionat legal".

Tot miercuri seara, "copresedintele USL Crin Antonescu s-a razgandit si a spus ca, date fiind declaratiile presedintelui ANRP, nu mai vede necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta".

"La putin timp dupa aceasta, vazand ca manipularea a esuat si ca nu mai este sustinut nici de tovarasul de drum Crin Antonescu, prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a iesit la tribuna Guvernului Romaniei, alaturi de ministrul Finantelor Publice Daniel Chitoiu si, in complicitate cu un jurnalist al postului Antena 3, a denaturat sensul unei discutii pe care am avut-o cu ministrul Daniel Chitoiu in data de 17 octombrie 2013 - adica o discutie avuta la 40 de zile dupa ce fiica mea a luat creditul.

Atunci l-am avertizat pe ministrul Daniel Chitoiu ca, daca va intrerupe mandatul legal al presedintelui CEC Bank, care dureaza pana in 2014, pentru a-l inlocui, pe criterii politicii, cu un protejat politic, va crea neincredere in cea mai mare banca detinuta de statul roman si mari suspiciuni vizavi de sistemul bancar romanesc (avand in vedere ca actualul presedinte al CEC Bank este si presedinte al Colegiului Director al Asociatiei Romane a Bancilor) ", adauga Basescu.

El sustine ca "este evident pentru oricine vrea sa inteleaga ca nu creditul a fost motivul telefonului, ci nevoia de protejare, in conformitate cu prerogativele mele constitutionale, de ingerinta politicului in acest caz".

"Falsificarea adevarului de catre prim-ministrul Victor-Viorel Ponta si de ministrul Finantelor Publice Daniel Chitoiu ca avertismentul facut de mine ar avea legatura cu creditul fiicei mele nu are niciun fel de acoperire in realitate pentru ca acel credit fusese acordat deja de 40 de zile. Am avut in vedere obligatia mea consitutionala de a veghea la buna functionare a autoritatilor publice (Art. 80 alin [2] din Constitutia Romaniei), dar si experienta ultimilor doi ani de politizare ale unor institutii precum EximBank, C.N. Loteria Romana, CFR Marfa, CFR SA, Complexul Energetic 'Oltenia', NuclearElectrica, Transgaz, Romgaz, Posta Romana, Transelectrica, Administratia Porturilor Maritime Constanta si Autoritatea de Supraveghere Financiara. Am mai transmis aceste avertismente si in alte cazuri de inlocuiri pe criterii politice care riscau sa decredibilizeze societati de stat si autoritati publice.

Acest tip de manipulare al trustului de presa al turnatorului dovedit Dan F. Voiculescu, ca si cele ale colegului sau turnator, de asemenea, dovedit, Sorin Rosca-Stanescu, au ca scop discreditarea mea, dar si ascunderea realitatii ca USL a mintit in campania electorala si ca sunt incapabili sa indeplineasca promisiunile desantate pe care le-au facut romanilor", incheie Basescu.

Scandalul terenurilor

Lucian Papici este suspectat de premier ca sub pretextul desfasurarii unei anchete ar fi cerut informatii in legatura cu starea terenurilor retrocedate in judetul Calarasi, informatii in baza carora Ioana Basescu ar fi achizitionat terenul pe care tatal ei a anuntat deja ca isi va demonstra calitatile de agricultor.

Ponta cere lamuriri de la CSM: In ce calitate l-a sunat Basescu pe Papici?

Consilierul prezidential Adrian Radulescu, cel care a ajutat-o pe Ioana Basescu sa faca achizitia terenului a dezmintit toate acuzatiile. El a declarat la postul Romania TV ca terenul respectiv a apartinut cetatenilor din comuna Nana, a fost cumparat in decursul anilor de catre o firma, "parcela cu parcela", nu face obiectul niciunui fel de retrocedari, iar procurorul Papici "nu are absolut nicio legatura, va garantez".

Alesii PSD s-au reunit miercuri la Parlament pentru a decide infiintarea comisiei de ancheta. La sedinta la care a fost prezent si Victor Ponta a participat si presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, George Baesu. Acesta a fost luat la intrebari pe o tema mai ampla, a retrocedarilor abuzive, dar i s-au cerut si detalii concrete despre cazul in speta. Baesu a declarat ulterior in fata jurnalistilor ca informatiile solicitate de DNA nu au fost cerute ANRP de procurorul Papici si ca astfel de anchete sunt numeroase, in toata tara, nu numai in Calarasi.

La final, Victor Ponta a anuntat ca va propune si PNL infiintarea comisiei de ancheta. Traian Basescu a sustinut o conferinta la Cotroceni, in timpul careia l-a atacat dur pe Victor Ponta, acuzandu-l ca e "un plagiator mincinos" si "degradat moral". La scurt timp, ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat ca a fost sunat de presedintele Basescu care i-a cerut sa nu il schimbe pe Radu Ghetea de la sefia CEC Bank.

Chitoiu, acuzatii grave: Basescu mi-a cerut sa nu-l schimb pe presedintele CEC

Administratia prezidentiala a remis imediat un comunicat, in care confirma ca Basescu a discutat la telefon cu ministrul Chitoiu. Traian Basescu l-a avertizat pe Chitoiu sa "nu-l schimbe din functie pe presedintele CEC Bank, Radu-Gratian Ghetea, inainte de terminarea mandatului legal", a transmis sursa citata.

Citește și:
Sorin Cîmpeanu invocă ”o presiune nedreaptă și ilogică”. Fostul ministru se declară îngrijorat de reforma Educației
Sorin Cîmpeanu invocă ”o presiune nedreaptă și ilogică”. Fostul ministru se declară îngrijorat de reforma Educației
Sorin Cîmpeanu a făcut vineri, 30 septembrie, precizări în legătură cu decizia sa de a demisiona din funcția de ministru al Educației. Cîmpeanu susține că prin decizia sa a vrut...
Mesajul liderilor politici din România pentru Vladimir Putin după ”anexarea ilegală” a teritoriilor din Ucraina UPDATE
Mesajul liderilor politici din România pentru Vladimir Putin după ”anexarea ilegală” a teritoriilor din Ucraina UPDATE
Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și MAE au transmis vineri, 30 septembrie, că România nu va recunoaște referendumurile de anexare organizate de Rusia în cele patru...