Presedintele joaca turca, premierul taie panglica (Opinii)

Luni, 15 August 2011, ora 16:00
3231 citiri
Presedintele joaca turca, premierul taie panglica (Opinii)
Foto: Daylife

In ultimul timp, presedintele - jucator ne atrage atentia tot mai des ca suntem prea multi, insuportabil de multi.

Este teribil de mare numarul functionarilor si s-ar putea ca presedintele sa aiba dreptate. Statisticile arata ca, desi tarile civilizate au mai putini functionari pe cap de locuitor, acolo lucrurile merg mai rapid si, basca, nici spaga pe cap de functionar nu este atat de mare, ca la noi.

Medicii isi iau valea

Presedintele are drepate atunci cand o spune, dar nu mai are atunci cand o clameaza, pentru ca multi dintre acesti functionari s-au pripasit in cuibulete caldute chiar pe timpul mandatelor jucatorului Basescu.

Erau ei multi si inainte, nu e vorba, dar au proliferat sub mandatele Basescu, mai ales in timpul Guvernului Tariceanu, cand presedintele-jucator, in loc sa-i puna premierului piciorul in prag privitor la angajari, i l-a tot pus privitor la alegerile anticipate, provocand un razboi deschis intre cei care abia apucasera sa muste din ciolan si cei care n-au prins nici macar aperitivul.

Acum, presedintele se rasteste la noi, ca suntem prea multi. In loc sa ne ia pe noi in suturi, presedintele ar avea motive sa zica merci ca suntem atati cati am ramas, intrucat pe viitor e posibil sa fim din ce in ce mai putini.

Cel mai rapid, se imputineaza medicii. Isi iau valea si este explicabil, atata vreme cat, in fruntea medicilor s-au aflat destule persoane fara legatura cu medicina si mai ales cu sanatatea noastra.

Santatea pe mana unui contabil, a unui jurist si a unui inginer

Intr-adevar, portalul minsterului de resort specifica urmatorii ministri, de cand cu mandatele jucatoare ale presedintelui:

* 29.12.2004 - 22.08.2005: Mircea Cinteza, de profesie medic (8 luni)

* 22.08.2005 - 22.12.2008: Eugen Nicolaescu, de profesie contabil si economist (28 luni)

* 22.12.2008 - 02.10.2009: Ion Bazac, de profesie medic (10 luni)

* 02.10.2009 - 23.12.2009: Adriean Videanu, de profesie inginer de transporturi (2 luni)

* 23.12.2009 - august 2011: Cseke Attila, de profesie jurist. (20 luni)

Mi se pare de inteles ca, celor care si-au ales o profesie atat de nobila ca medicina, nu le vine la indemana sa se lase condusi ba de un contabil, ba de un jurist, ba de un inginer si foarte rar de un medic adevarat.

Pensionarilor le vine greu sa umble pe sarma

In plus, ne-am pomenit ca se desfiinteaza spitalele, se scumpesc medicamentele, si li se fac zile amare nu numai medicilor, dar si studentilor in medicina, care, inca din facultate, adulmeca locul spre care isi vor lua zborul, imediat ce vor inhata diploma.

Fireste, nu numai medicii o zbughesc din tara presedintelui-jucator: pleaca zidarii, zugravii, betonistii, instalatorii, electricienii si, poftim, chiar taranii get-beget.

Se duc taranii nostri sa culeaga capsunile altora si platesc acolo toate contributiile sociale, ca sa aiba spaniolii fonduri pentru salariile medicilor lor si pentru pensiile lor, platite cu bani incasati de la oamenii nostri.

Astfel, din cauza politicii intelepte a guvernului, cetatenii romani cotizeaza pe alte meridiane, iar presedintele nostru tocmai se pregateste s-i impoziteze pe pensionari, ca sa aiba statul de unde plati pensiile.

In asemenea momente critice, presedintele-jucator ne antreneaza si in arta umblatulul pe sarma ca, nu cumva, sa ne prabusim in groapa cu tigri si sa ne manance lupii, din cauza crizei.

Cum insa pensionarii nu prezinta siguranta cand umbla pe sarma, guvernul a hotarat, iar presedintele nu s-a opus, sa se desfiinteze ceva spitale si sa se infiinteze ceva aziluri de batrani, pentru pensionari.

Spitalele au disparu, iar azilurile n-au aparut

Spitalele s-au desfiintat rapid, portile au fost inchise, personalul risipit, dar n-am auzit pana acuma de vreun azil deschis intr-un asemenea spital dezafectat urgent in acest scop.

Ca sa ma conving ca lucururile stau asa, am deschis pagina "azile de batrani" pe net si am gasit numai aziluri particulare.

Niciunul in spitalele desfiintate, toate sunt numai aziluri de cinci stele, unde particularii ofera conditii excelente, aer curat, asistenta medicala, servicii. Pretul: de la 800 euro pe luna in sus (uneori chiar foarte sus).

Nici vorba de aziluri in fostele spitale inchise, pe care domnul Boc lasa impresia ca le amenajeaza cu aceeasi viteza cu care construieste autostrazile si le inaugureaza pe bucatele.

Nu m-ar mira, deci, ca maine-poimaine premierul sa taie panglica la prima jumatate de azil intr-o fosta jumatate de spital, realizata numai pe doua benzi si pe un singur sens de mers.

Presedintele-jucator n-ar avea de ce se opune, pentru ca, pe masura ce unii pleaca aiurea, ceilalti ramanem din ce in ce mai multi si trebuie sa strangem cureua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Traian Basescu presedinte jucator, #Traian Basescu pensii , #presedinte