Presedintele l-a decorat post-mortem pe militarul mort in Afganistan

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 17:11
1431 citiri
Presedintele l-a decorat post-mortem pe militarul mort in Afganistan

Presedintele Traian Basescu l-a decorat vineri post-portem pe militarul roman mort in Afganistan, fruntasul Claudiu Marius Covrig, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" iar celor trei colegi raniti li s-a conferit medalia nationala "Serviciul Credincios".

Potrivit unui comunicat al Presedintiei, Traian Basescu a semnat vineri decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, sublocotenentului Covrig Neculai Claudiu-Marius, "in semn de recunostinta pentru devotamentul exceptional dovedit in executarea unei misiuni de patrulare in teatrul de operatiuni din Afganistan, in timpul careia si-a pierdut viata", informeaza Newsin.

Seful statului i-a decorat si pe cei trei colegi ai lui Covrig, raniti in aceeasi misiune de patrulare in care acesta si-a pierdut viata.

Astfel sublocotenentului Apostol Dan Marius-Vasile i s-a conferit Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, sergentului major Drugan Alec Dumitru-Daniel i s-a conferit Medalia Nationala "Serviciul Credincios" clasa a II-a, cu insemn de razboi, iar caporalului Barbu Grigore Marius-Catalin medalia Nationala "Serviciul Credincios" clasa a III-a, cu insemn de razboi.

"Decoratiile au fost conferite in semn de recunostinta pentru devotamentul exceptional dovedit in executarea unei misiuni de patrulare in teatrul de operatiuni militare din Afganistan, in timpul careia au fost raniti", se mai arata in comunicatul Presedintiei.

Starea de sanatate a celor trei militari raniti in Afganistan este stabila, fiind transportati la spitalul din baza militara Lagman, pentru ingrijiri medicale si pentru evaluarea starii de sanatate.

Cei trei se aflau, vineri dimineata, impreuna cu un al patrulea coleg - Claudiu Marius Covrig - intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 Qalat-Kabul. Patrula era formata din patru transportoare blindate.

La aproximativ 50 de kilometri de Qalat, transportoarele au fost atacate de forte insurgente cu armament usor si aruncatoare de grenade. In urma atacului, fruntasul Claudiu Marius Covrig, aflat in primul transportor, a fost ucis.

Ceilalti trei colegi au fost raniti de schije. Militarul decedat a fost transportat la Baza Lagman din Qalat. In sprijinul militarilor atacati a fost trimisa forta de interventie rapida a batalionului.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Afganistan, #decorat, #post mortem, #Claudiu Marius Covrig , #presedinte