Presedintia: Campeanu a dat informatii false, legea indemnizatiilor pentru mame nu e depusa

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 12:34
3559 citiri
Presedintia: Campeanu a dat informatii false, legea indemnizatiilor pentru mame nu e depusa
Foto: Arhiva

Administratia Prezidentiala precizeaza intr-un comunicat ca informatiile vehiculate in presa potrivit carora presedintele refuza sa promulge legea referitoare la indemnizatiile mamelor sunt false, legea nefiind inca trimisa la presedintie de Camera Deputatilor.

De asemenea, se face trimitere la faptul ca ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a dat informatii false atunci cand a declarat public, de la Palatul Victoria, ca asteapta ca presedintele sa promulge legea respectiva pentru ca Guvernul sa o puna in aplicare, comentand ironic ca poate seful statului "e foarte ocupat".

"Referitor la informatiile false aparute in presa si la declaratia de luni, 1 octombrie 2012, a ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, doamna Mariana Campeanu, cu privire la faptul ca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari:

(1) - respectiva lege nu a fost depusa inca la Administratia Prezidentiala in vederea promulgarii ei de catre presedintele Romaniei;

(2) - asa cum reiese in mod clar de pe website-ul Camerei Deputatilor, legea se afla inca la Secretarul General al Camerei Deputatilor, unde a fost depusa in cursul zilei de ieri, 2 octombrie 2012", se precizeaza in comunicatul remis presei de Administratia Prezidentiala.

In comunicat se mai precizeaza ca "jurnalistii si cetatenii care doresc sa verifice informatiile privind stadiul si derularea procesului legislativ pentru orice act normativ o pot face consultand website-ul Camerei Deputatilor, http://www.cdep.ro, si pe cel al Senatului, www.senat.ro".

Ministrul Muncii Mariana Campeanu a declarat luni, la Palatul Victoria, ca nu stie de ce presedintele Traian Basescu intarzie promulgarea legii prin care se majoreaza la 85% cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului, sugerand chiar ca presedintele ar putea sa retrimita legea la Parlament.

"Nu putem decat sa asteptam fie sa promulge legea, fie sa o intoarca in Parlament. Poate e foarte ocupat domnul presedinte. Legea nu se poate aplica decat de la data intrarii in vigoare, deci nu putem decat sa speram ca presedintele sa promulge aceasta lege", a declarat luni Mariana Campeanu, subliniind faptul ca guvernul este impiedicat astfel sa puna legea in aplicare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu lege indemnizatii mame, #Basescu Mariana Campeanu lege, #Basescu Campeanu informatii false , #presedinte