Presedintia confirma: Basescu boicoteaza summit-ul de la Varsovia

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 15:41
8164 citiri
Presedintia confirma: Basescu boicoteaza summit-ul de la Varsovia

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, confirma ca presedintele Traian Basescu nu va participa la Reuniunea de la Varsovia, deoarece Polonia a decis "invitarea unei entitati care nu este recunoscuta ca stat" de catre Romania, respectiv Kosovo.

"In perioada 27-28 mai, la Varsovia, va avea loc cea de a 17-a Reuniune a sefilor de stat din Europa Centrala si de Est. Avand in vedere ca gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entitati care nu este recunoscuta ca stat de catre tara noastra, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu va participa la acest eveniment", se spune Valeriu Turcan, potrivit unei declaratii remise miercuri Agentiei NewsIn.

Basescu boicoteaza un summit la care participa si Obama, din cauza Kosovo

Potrivit site-ului polonez Poland.pl, presedintii Romaniei, Traian Basescu, Serbiei, Boris Tadici, si Slovaciei, Ivan Gasparovici, nu vor participa la summit-ul pentru Europa Centrala si de Est, care se desfasoara in weekend, la Varsovia, cu ocazia vizitei in Polonia a presedintelui american Barack Obama.

Cei trei sefi de stat au decis sa boicoteze lucrarile summit-ului din cauza invitatiei adresate presedintelui Kosovo. Atifete Jahjaga, fost director adjunct al politiei din Kosovo, a fost invitata la insistentele Statelor Unite.

#Basescu boicot summit Varsovia, #basescu summit Kosovo, #Romania recunoastere Kosovo , #presedinte