Presedintia neaga acuzatiile Antena 3: Traian Basescu nu s-a deplasat la Riad

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 21:17
20198 citiri
Presedintia neaga acuzatiile Antena 3: Traian Basescu nu s-a deplasat la Riad

Presedintele Traian Basescu nu a efectuat nicio vizita la Riad (Arabia Saudita), in timpul mandatelor sale de sef al statului si acuzatiile in acest sens lansate de Antena 3 sunt o "campanie de dezinformare publica", a precizat, sambata seara, purtatorul de cuvant al lui Basescu, Bogdan Oprea.

"Referitor la acuzatiile formulate in emisiunea "Exces de putere" de sambata seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3, potrivit carora presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, ar fi calatorit sau ar fi urmat sa calatoreasca cu o aeronava la Riad (Regatul Arabiei Saudite), in data de 3 august 2005, Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari: presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a efectuat nicio vizita la Riad (Regatul Arabiei Sudite), in timpul mandatelor sale de sef al statului;

postul de televiziune Antena 3 a transmis o solicitare Administratiei Prezidentialale sambata dimineata, 8 septembrie 2012, referitoare la aceste acuzatii, la care i s-a raspuns prompt ca domnul presedinte Traian Basescu nu a efectuat vizita mentionata in solicitare; in ciuda acestui raspuns prompt, postul de televiziune Antena 3 a ales sa continue campania de dezinformare publica la adresa presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu", se arata in comunicatul de presa semnat de purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea.

Dezvaluirile Antena 3

In emisiunea "Exces de putere" de sambata seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3, s-a afirmat ca, "Administratia prezidentiala a comandat in 2005, de la o companie privata, un zbor misterios catre Arabia Saudita. Nu exista confirmari oficiale ca presedintele Traian Basescu ar fi folosit aceasta cursa, dar in aceea perioada se afla la Neptun, iar zborul respectiv a decolat de pe aeroportul Kogalniceanu.

De altfel, nicio institutie din Romania nu a recunoscut sa fi folosit serviciile companiei private, iar zborul a fost inregistrat ca fiind contractat de Presedintie. Potrivit unui raport al Natiunilor Unite, compania ar fi fost implicata in traficul de armament.

Pe 3 august 2005, Administratia Prezidentiala a contractat un avion privat pentru un zbor in Arabia Saudita, la bordul caruia, sursele spun ca s-ar fi aflat Traian Basescu. Compania care detine aeronava a confirmat zborul dar sustine ca la bord s-ar fi aflat alti demnitari si nu presedintele.

Firma privata la care a apelat Administratia Prezidentiala este Mia Airlines. Compania care initial se numea Jetline apare intr-un raport al ONU despre traficul de arme si are stransa legatura cu traficantul Viktor Bout.

Directorul firmei spune ca avionul ar fi aterizat pe aeroportul Baneasa si nu la Kogalniceanu. Documentele de zbor arata insa altceva. Cursa nu a servit unei deplasari a vreunui membru al guvernului Romaniei.

"Prin prezenta va informam ca din evidentele Compartimentului de protocol al Guvernului la data de 3 august 2005 nu figureaza nicio deplasare a Primului Ministru sau a unei delegatii din partea Cancelariei Primului Ministru in Arabia Saudita", se arata intr-un document al Secretariatului General al Guvernului.

Nici Ministerul Apararii nu s-a folosit in perioada respectiva de vreun zbor contractat de la un operator privat.

In august 2005 a incetat din viata regele Arabiei Saudite. Potrivit Ministerului de Externe, timp de cateva zile, delegatii din numeroase tari au prezentat condoleante familiei regale saudite.

Romania a fost reprezentata la nivel de secretar de stat din MAE care a folosit un avion de linie pentru deplasare".

Citeste si:
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, condusă de artistul Dan Teodorescu, a publicat duminică, 24 octombrie, pe canalul de YouTube, o piesă intitulată „Un sas” - o „dedicație” pentru președintele Klaus...
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Sursa: rNews