Presedintia, reactie la scrisoarea premierului: Ponta spune minciuni intr-un document oficial

Miercuri, 06 August 2014, ora 21:42
14082 citiri
Presedintia, reactie la scrisoarea premierului: Ponta spune minciuni intr-un document oficial

Presedintia Romaniei reactioneaza la scrisoarea transmisa de Victor Ponta, miercuri seara, sefului statului, in care i-a transmis ca nu mai poate considera valabil pactul de coabitare institutionala, dupa ce seful statului a afirmat ca acesta reprezinta "o pacaleala".

Potrivit unui comunicat remis de Administratia Prezidentiala, termenul "pacalit", invocat de Victor Ponta ca motiv al denuntarii pactului, nu a fost folosit de Traian Basescu, ci de jurnalistul Mircea Marian, moderatorul emisiunii Evenimentul Zilei Live la care seful statului a participat marti.

Ponta i-a scris lui Basescu: Ati semnat pactul cu rea-credinta, nu-l mai consider valabil

"Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu se dezminte nici de aceasta data si continua sa spuna minciuni intr-un document oficial cu antetul Guvernului Romaniei.

In scrisoarea prin care denunta Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei citeaza, in mod mincinos, o declaratie care ar fi fost facuta de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, marti, in cadrul emisiuniii 'Evenimentul zilei' de la postul B1 TV: 'Da, l-am pacalit pe Victor Ponta cu Pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea sa nici nu discute cu mine...'.

Oricine a urmarit emisiunea de marti, in care domnul presedinte Traian Basescu a facut declaratiile la care se refera prim-ministrul Romaniei, poate observa noua minciuna transmisa astazi public de domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta", se arata in comunicatul semnat de Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Ponta a renuntat la pactul de coabitare: Basescu e nebun de tot!

Presedintia transmite citatul corect cu declaratia presedintelui Traian Basescu facuta in emisiunea de marti:

"Domnul presedinte Traian Basescu: Pentru ca eu nu i-am facut lui Monica Macovei ce mi-a facut ea. Eu eram cu spatele la zid dupa alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea sa nu discute cu mine. Slava Domnului, pe lipsa de experienta a lui Ponta, am reusit sa semnez cu el acel celebru Pact de...

Domnul Mircea Marian: Vreti sa spuneti ca l-ati pacalit?

Domnul presedinte Traian Basescu: Da, da, a fost un politician mai slab decat mine.

Domnul Dan Andronic: Ati fost un negociator mai bun decat el.

Domnul presedinte Traian Basescu: Am fost negociator mai bun decat el. Si l-ati vazut cum e in fata mea... (...) "

Basescu: Daca fac publice toate inregistrarile cu Ponta, o sa vedeti o sluga

Astfel, potrivit Administratiei Prezidentiale, din conversatie rezulta ca termenul "pacalit" a fost utilizat de jurnalistul Mircea Marian si nu de domnul presedinte Traian Basescu.

Mai mult, potrivit comunicatului, Traian Basescu ii recomanda lui Victor Ponta sa se mai gandeasca daca doreste denuntarea Acordului de colaborare institutionala.

"Pe langa minciuna din declaratia pe care i-o atribuie domnului presedinte Traian Basescu, trebuie remarcat ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta raspunde solicitarii facute de stapanii domniei sale de la Antena 3 prin jurnalistul Radu Tudor.

Domnul presedinte Traian Basescu ii recomanda domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa se mai gandeasca daca, intr-adevar, doreste denuntarea Acordului de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei".

Prim-ministrul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare, miercuri, presedintelui Traian Basescu, in care i-a transmis ca nu mai poate considera valabil pactul de coabitare institutionala, dupa ce seful statului a afirmat ca acesta reprezinta "o pacaleala".

"Am luat act de declaratiile dumneavoastra, din data de 05 august 2014, conform carora Pactul de colaborare institutionala a reprezentat 'o pacaleala'.

Pe aceasta cale, va reamintesc ceea ce ati afirmat, ca raspuns la intrebarea unui jurnalist cu privire la acest document: 'Da, l-am pacalit pe Victor Ponta cu pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea sa nici nu discute cu mine...'.

(...) Tinand cont de declaratiile pe care le-ati facut in data de 05 august, devine evident ca Pactul de colaborare institutionala nu mai produce efectele politice si institutionale pentru care a fost intocmit. In urma afirmatiilor pe care le-ati facut public in ziua de marti, devine clar pentru toti romanii, dar si pentru partenerii nostri ca ati semnat acest document cu rea-credinta, fara a va asuma in realitate principiile sale.

Prin urmare, va aduc la cunostinta pe aceasta cale faptul ca, in actualele conditii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare institutionala semnat in decembrie 2012", se arata in scrisoarea premierului, remisa Ziare.com.

Citeste si:
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
În plin scandal cu UDMR-ul privind declarațiile lui Viktor Orban, PNL și PSD reaprind discuția privind rotativa scaunului de premier care ar trebui să ajungă la social-democrați. Liderul...
Românii, sfătuiți să își ridice ”cât mai repede” pastilele de iodură de potasiu: ”Pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, este posibil ca cererea să crească”
Românii, sfătuiți să își ridice ”cât mai repede” pastilele de iodură de potasiu: ”Pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, este posibil ca cererea să crească”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis luni, 8 august, că sistemul de distribuţie a pastilelor de iodură de potasiu este ”perfect funcţional.” ”Distribuţia pastilelor...