Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintii Romaniei: Intre lux si geamantane de chitante

Joi, 09 Iulie 2009, ora 22:23
5325 citiri

Averile sefilor de stat ai Romaniei, dar mai ales cele ale familiilor lor, sunt unul dintre subiectele preferate de presa din Romania.

Daca familia presedintelui Basescu este una plina de afaceristi si mondeni, care mai de care mai interesanti, mai putine se stiu despre felul in care traiesc familiile celorlalti doi sefi de stat de dupa '89: Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Cei trei exponenti, din punct de vedere financiar, ai familiei Basescu, daca il excludem bineinteles pe presedinte, sunt cele doua fiice, Elena si Ioana, si fratele sau, Mircea.

Am putea spune ca pe umerii familiei prezidentiale curg miliarde, din moment ce EBa a devenit un adevarat simbol al luxului din Romania, cu jeep-ul la scara si noptile pierdute prin cluburi de fite, Ioana Basescu are deja penthouse de sute de mii de euro dupa o cariera in drept aflata inca la inceput, iar lui Mircea Basescu stam si ii numaram afacerile pe care le-a avut sau pe care inca le conduce.

EBa cu jeep-ul, Nadia cu Loganul

In dulcele stil romanesc, sotia lui Emil Constantinescu conduce pe strazile Bucurestiului un Logan. Poate ca nu din patriotism absolut, ci pentru ca nu are dreptul sa se foloseasca de limuzina BMW pusa la dispozitia sotului de catre SPP, scrie InPolitics.

Mai mult, situatia locativa a sotiei fostului sef de stat nu este foarte buna: ea depinde de vila de protocol alocata lui Emil Constantinescu, neavand in proprietate alta locuinta.

In ceea ce ii priveste pe Dragos si Norina, copiii lui Emil Constantinescu, despre acestia se poate spune ca au avut fundatii de caritate cat timp a fost tatal lor la putere. Dupa "detronare" au disparut insa sponsorizarile si odata cu ele si ... fundatiile.

Dar de ce nu are fostul sef de stat o locuinta proprie? Pentru ca si-a vandut apartamentul detinut inainte de a locui la Cotroceni si a dat banii copiilor sai, ca acestia sa poata sa isi faca un rost in viata, la un loc cu banii obtinuti din vanzarea unui teren in Baneasa.

Geamantanele de chitante

Cat despre Ion Iliescu, numele sau sau al vreunui membru din familie nu au fost legate niciodata de vreun "tun" afacerist.

Pe principiul "sarac, dar cinstit", Ion Iliescu nu a acceptat niciodata o vila de protocol, locuind in apartamentul unei case din str. Moliere, cartierul Primaverii, proprietate personala, iar sotia liderului PSD, Nina, are o pensie de aproximativ noua sute de lei.

Scrupulos in ceea ce priveste orice posibilitate de a fi acuzat ca a risipit banul public, se pare ca Ion Iliescu ar fi strans deja cateva geamantane de chitante pentru a putea justifica tot ce a platit singur si nu facea obiectul fondului de protocol.

Cat despre punerea rudelor in diverse functii, Ion Iliescu a fost atat de precaut incat nu a acceptat sub nicio forma ca nepoata sa, Milva, sa fie angajata la biroul de presa al Palatului Cotroceni, unde a fost adusa de catre Corina Cretu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#avere presedinti Romania, #avere familii pesedinti, #chitante Iliescu, #casa Emil Constantinescu , #presedinte