Prim-vice PDL: Dupa 2014, Basescu nu ia partidul in brate, va face mult mai mult

Joi, 28 Februarie 2013, ora 16:13
2685 citiri
Prim-vice PDL: Dupa 2014, Basescu nu ia partidul in brate, va face mult mai mult
Foto:Evenimentul Zilei

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a comentat anuntul sefului statului, Traian Basescu, de revenire in viata politica, dupa ce mandatul sau expira, in 2014, considerand ca acesta era previzibil si ca presedintele va avea un proiect mai mare decat conducerea PDL, si anume coalizarea tuturor fortelor de dreapta.

"Cred ca va face o figura interesanta in a coaliza toate fortele de dreapta. Acum, unii se cred atotstiutori, altii se cred mai destepti, altii se privesc in oglinda si spun ca doar ei sunt de dreapta. Daca te fragmentezi in zeci de factiuni, n-ai facut nimic.

Domnul Basescu nu vine sa ia partidul in brate, ci sa faca mult mai mult, sa aiba viziunea de a coaliza dreapta printr-un program coerent, asa se va pozitiona", a spus primarul de Targu-Mures pentru Ziare.com.

El a declarat si ca nu il surprinde defel decizia lui Basescu de ramanere in viata politica, fiind previzibila pentru cei care il cunosc.

"Nu m-a surprins decizia, nu poti sa stai deoparte cand ai doua mandate de presedinte. Doar naivii puteau crede ca un om de care se leaga o etapa importanta din istoria Romaniei - integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, modernizarea statului, poate sta deoparte. Nici domnii Iliescu si Constantinescu n-au stat deoparte. Un om cu asa bagaj nu poate sta deoparte, era o gluma buna ca se retrage. Ca PDL ii va conveni din punctul de vedere al optiunilor, al spiritului de lupta, e alta discutie - daca il va gasi atragator, il va sustine", a mai comentat Florea.

Prim-vicepresedintele PDL a comentat si afirmatiile liderului PNL si al Senatului, Crin Antonescu, cel care afirmase ca ar putea propune introducerea in lege sau in Constitutie a interdictiei ca fostii sefi de stat sa mai faca politica.

Antonescu vrea ca fostii presedinti sa nu se poata intoarce in politica, prin Constitutie

"Il astept pe domnul Antonescu sa aiba iesiri mai responsabile, sa se gandeasca la faptul ca acum toata Europa, toate ambasadele urmaresc ce spune. A vrut sa dea o tenta rautacioasa, dar ironiile le fac lipitorii de afise, la asemenea nivel n-ai voie sa faci asemenea declaratii.

N-ai cum sa nu te bucuri ca un presedinte iti poate da un sfat, are multe de impartasit", crede Florea.

Basescu: Ma intorc in politica in 2014, nu pot sa fiu pensionar

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Viena, ca ramane in continuare in viata politica si dupa ce i se termina mandatul, pentru ca nu poate fi pensionar.

"Pentru ca unii au spus ca sunt dictator, pot sa imi dictez memoriile, dar nu sa mi le scriu. Recunosc ca am spus ca dupa ce imi termin mandatul nu ma mai intereseaza, vreau sa fiu un om liber, nu mai vreau sa fac politica", a spus Traian Basescu, la o intalnire cu romanii din Austria.

"Eh, am spus ca nu ma intorc in PDL in 2014, dar am mai spus eu si ca demisionez in cinci minute", a completat seful statului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dorin Florea Basescu 2014, #Dorin Florea Basescu coalizare dreapta , #presedinte