Prima gratiere a lui Basescu din acest mandat

Marti, 03 Iunie 2014, ora 11:56
11623 citiri
Prima gratiere a lui Basescu din acest mandat

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul de gratiere a unei mame cu cinci copii. Este prima gratiere acordata de Traian Basescu in al doilea mandat.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat marti, 3 iunie a.c., Decretul de gratiere a doamnei Angela Lican pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare aplicata pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Decizia domnului presedinte Traian Basescu are la baza motive umanitare. Doamna Angela Lican este mama a cinci copii, cel de al saselea decedand la varsta de 5 luni, in timpul in care dumneaei era incarcerata. Niciunul din copii nu merge la scoala, iar familia are o situatie materiala precara, singurele venituri fiind alocatiile copiilor si ajutorul social", se arata intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

In acest moment, Angela Lican isi executa pedeapsa la Penitenciarul de Femei "Targsor", din judetul Prahova, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Conform Romania TV, femeia este din localitatea Mitreni, judetul Calarasi, si a fost condamnata dupa ce a fost prinsa furand flori dintr-o piata din Capitala, pe care le vindea ulterior.

Ultimele decrete de gratiere au fost semnate de Traian Basescu in 2009, in primul sau mandat, si de ele au beneficiat o avocata, doi batrani si o mama cu patru copii.

Presedintele Traian Basescu a fost presat public in ultimele luni sa ii gratieze pe Gigi Becali si Gica Popescu, dar a refuzat sa faca acest lucru, explicand ca increderea sa in justitie a crescut foarte mult in ultimii ani, iar el prefera sa ia asemenea decizii doar in cazuri umanitare.

In luna martie, presedintele declara la Palatul Cotroceni ca decizia de gratiere este luata doar de presedinte, chiar daca acesta poate cere avize de la diverse institutii. In cazul Gigi Becali, seful statului a spus ca avizul Ministerului Justitiei a fost unul negativ.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul impus de UE importului de motorină din Rusia. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul impus de UE importului de motorină din Rusia. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...