PRM va lipsi de la consultarile pe tema educatiei cu Basescu

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 08:58
1043 citiri
PRM va lipsi de la consultarile pe tema educatiei cu Basescu

Toate partidele parlamentare, cu exceptia PRM, vor participa, miercuri, la Palatul Parlamentului, la discutiile initiate de presedintele Traian Basescu pe marginea Pactului National pentru Educatie.

Conducerea partidului PNL a stabilit, la sedinta Biroului Politic Central de luni, ca delegatia PNL sa fie formata din vicepresedintele Puiu Hasotti, in calitate de reprezentant al Partidului, si Cristian Adomnitei, in calitate de ministru al Educatiei. Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca nu va putea merge la consultarile pe educatie.

"Miercuri am intotdeauna sedinta de Guvern dimineata, dar PNL va fi reprezentat la consultari. Eu am vazut care este textul Pactului pentru Educatie. Ma bucura ca presedintele vrea sa dea o mana de ajutor la reformarea sistemului de invatamant. Ma bucura ca avem un ajutor si din partea domniei sale si ma bucura orice ajutor care vine din partea societatii civile sau din zona politica pentru a moderniza invatamantul romanesc", a sustinut Tariceanu.

De asemenea, si reprezentantii Partidului Democrat-Liberal vor participa la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu.

"Daca nu se adopta un asemenea pact, invatamantul romanesc nu se va moderniza, nu se va reforma niciodata. Trebuie sa inceteze practica pe care o avem de 17 ca fiecare ministru al invatamantului e inovator in materie, iar parintii si copiii sunt simple obiecte pe care se experimenteaza. Trebuie sa existe o politica si un cadru institutional coerent", a spus, luni, presedintele democrat-liberalilor, Emil Boc.

Si Partidul Social Democrat va participa la consultarile cu presedintele Traian Basescu pe tema Pactului National de Educatie, a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. El a adaugat insa ca tema social democratilor a fost "furata" de seful statului.

"Este un subiect care ne intereseaza, este o idee care ne apartine, dar ca intotdeauna presedintele Basescu are talentul sa fure temele altora si sa le prezinte ca fiind ale domniei sale", a declarat Mircea Geoana.

Si UDMR va raspunde invitatiei sefului statului, desi presedintele Uniunii, Marko Bela, este sceptic in ce priveste rezultatele consultarilor de la Cotroceni pe marginea Planului National de Educatie.

El a subliniat, totodata, ca nu crede ca Presedintia are menirea de a impune o reforma in acest domeniu. Totusi, acesta a aratat ca UDMR este de acord cu initiativa sefului statului de a se ajunge, macar la nivel de principii, la un anumit consens privind reforma in invatamant. Marko Bela crede ca reforma invatamantului este una "majora", motiv pentru care spunea ca, daca ar fi in locul ministrului Educatiei, nu s-ar 'grabi' nici in ce priveste proiectul legii invatamantului.

Delegatia PC care va participa la consultarile cu seful statului pe tema Pachetului de legi pentru educatie va fi condusa de senatorul conservator Irinel Popescu, a declarat purtatorul de cuvant al partidului, Bogdan Ciuca. El a subliniat ca tema educatiei este prioritara pentru conservatori.

"Vom avea amendamente proprii si propria noastra pozitie la consultarile de la Cotroceni. Consideram ca, fie pe subiectul educatiei, fie pe alte teme importante, dialogul si consultarile sunt binevenite", a spus Ciuca.

Doar Partidul Romania Mare a anuntat ca nu va participa la consultarile pe tema educatiei initiate de presedintele Traian Basescu.

"Este de-a dreptul ridicol ca un personaj ca Traian Basescu, care in repetate randuri a facut dovada ca este complet lipsit de educatie, sa invite partidele politice parlamentare sa dezbata tocmai un Pact National pentru Educatie!", sustin reprezentantii PRM intr-un comunicat de presa.

La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Traian Basescu a invitat partidele parlamentare la Palatul Cotroceni, pentru discutii pe tema Pactului National de Educatie.

Si anul trecut, in noiembrie, seful statului a chemat partidele parlamentare la consultari, pe tema Pactului National pentru Educatie. Doar PD, PLD, UDMR si grupul minoritatilor nationale au dat curs invitatiei de atunci a presedintelui Basescu.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#consultari, #Basescu, #partide , #presedinte