Putin si Medvedev, mai tari in R. Moldova decat Voronin si Basescu

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 21:21
2544 citiri
Putin si Medvedev, mai tari in R. Moldova decat Voronin si Basescu

Atunci cand vine vorba de lideri internationali, cetatenii din Republica Moldova au cea mai mare incredere in premierul si presedintele Rusiei, Vladimir Putin si Dmitri Medvedev, care ii pe propriul conducator, Vladimir Putin si pe cel al vecinilor romani, Traian Basescu.

Astfel, cu cea mai mare incredere sunt creditati premierul Vladimir Putin si presedintele Dmitri Medvedev, cu 77% si respectiv 61%.

Acestia sunt urmati de presedintele Vladimir Voronin cu aproape 47% si presedintele Traian Basescu, cu 42%.

Rusia ar trebui sa fie partenerul strategic al Chisinaului, considera aproape 50% dintre locuitorii R.Moldova, insa, pe de alta parte, 41% dintre respondentii acestui sondaj sunt de parere ca Romania ar putea ajuta cel mai mult Chisinaul pe calea integrarii europene.

Datele Barometrului de opinie publica prezentat marti la Chisinau de Institutul de Politici Publice arata ca 71% dintre cetatenii moldoveni ar vota pentru integrarea in UE, daca duminica viitoare s-ar desfasura un referendum pe aceasta tema.

Expertii pe probleme de politica externa sunt de parere ca aceasta perceptie surprinzatoare are la origine faptul ca spatiul informational moldovenesc este dominat de medii ruse, iar oamenii, care isi doresc o viata mai buna, nu constientizeaza ca exista incompatibilitatii majore la nivel de standarde atunci cand vine vorba despre apropierea de Rusia sau de UE.

După 20 de ani de NATO, ce (mai) riscă România?
După 20 de ani de NATO, ce (mai) riscă România?
La 20 de ani de la primirea în NATO, România construiește cea mai mare bază militară din Europa, și-a demonstrat loialitatea față de organizație și are ambiția de a deține șefia...
Rușii cer ajutorul SUA, dar nu se pot abține să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist de lângă Moscova
Rușii cer ajutorul SUA, dar nu se pot abține să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist de lângă Moscova
Nikolai Patrușev, șeful consiliului de securitate al Rusiei, unul dintre acoliții lui Vladimir Putin, a dat vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la sala de spectacole Crocus din Moscova,...
#incredere, #Republica Moldova, #Rusia, #aderare UE, #ajutor, #Romania , #presedinte