Radu Campeanu: Basescu a ajuns un dictator in tara romaneasca

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 10:39
3317 citiri
Radu Campeanu: Basescu a ajuns un dictator in tara romaneasca
Foto: Ziare.com

Radu Campeanu, presedintele fondator al PNL-ului dupa Revolutie, sustine ca inlaturarea PDL de la guvernare nu este suficienta pentru binele romanilor.

In cadrul unui interviu exclusiv acordat Ziare.com, seniorul liberal a declarat ca, in opinia sa, "Traian Basescu a ajuns, din postul lui de presedinte, un dictator in tara romaneasca".

Precizand ca a fost unul dintre sustinatorii formarii USL, Radu Campeanu sustine ca urmatorul pas ar trebui sa fie suspendarea presedintelui.

"Dupa mine, prezenta lui Basescu face un mare rau, nu numai pentru oamenii din tara, dar si pentru imaginea Romaniei in strainatate. Suspendarea lui Basescu este o propunere care trebuie gandita bine si pusa in aplicare", ne-a declarat seniorul liberal.

Comentand disputa dintre Traian Basescu si Victor Ponta, pe tema reprezentarii Romaniei la Bruxelles, Radu Campeanu i-a luat partea premierului.

Exclusiv Radu Campeanu: Nu cred ca poporul roman il va vota pe Crin Antonescu - Interviu video

"Dl Basescu are puteri limitate ca presedinte, dar acestea sunt limitate de litera Constitutiei. Insa nu sunt limitate prin faptul ca el depaseste intotdeauna aceasta limita. Creeaza o atmosfera proasta, iar disputa cu bietul Victor Ponta de acum, cu plecarea la Bruxelles este neconstitutionala.

Nu poti spune ca primul ministru nu este adevaratul reprezentant al tarii, intr-un Consiliu unde se discuta chestiuni importante pentru tara, masuri economice si sociale europene. Dar dl Basescu isi depaseste atributiunile, cu o naturalete extraordinara, pentru ca asa crede ca trebuie facut", a spus seniorul liberal.

Legat de perioada de valabilitate a USL, aceasta s-ar putea foarte bine destrama dupa inlaturarea lui Traian Basescu de la putere, fie ca este vorba despre suspendare, fie ca este vorba despre alegerile prezidentiale.

Intrebat pana cand crede ca va dura Uniunea Social Liberala, fondatorul PNL a raspuns: "Atata timp cat exista pericolul puterii domnului Basescu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Campeanu suspendare Traian Basescu, #Radu Campeanu interviu, #Radu Campeanu Traian Basescu , #presedinte