Radu Mazare: Basescu vrea sa ma lege, vrea monopolul in Portul Constanta

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 16:21
2627 citiri
Radu Mazare: Basescu vrea sa ma lege, vrea monopolul in Portul Constanta
Foto: caleaeuropeana.ro

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca este vizat de presedintele Traian Basescu, care vrea sa il trimita la inchisoare pentru ca are interes sa faca jocurile in portul Constanta.

"Vrea (Traian Basescu - n.r.) sa controleze zona, vrea sa ma lege, sa nu ma mai aleaga oamenii. Vrea sa pastreze monopolul pe ce face in port", a spus Radu Mazare, luni, potrivit Antena 3.

Presedintele Traian Basescu a vorbit despre problemele din Constanta duminica, intr-un interviu la Realitatea Tv, spunand ca procedurile sunt aceleasi si pentru Nutu Camataru si pentru presedintele Romaniei, dar declaratia sa il viza pe primarul Constantei, Radu Mazare, care se plangea ca actiunile justitiei impotriva sa sunt instrumentate si nedrepte.

Basescu: Daca face presiuni pe dosare, Ponta devine coleg de camera cu Adrian Nastase (Video)

"Constatam ca toti au fost chemati la DNA, sunt in ancheta, unii mai aroganti au fost adusi, exista proceduri si degeaba tipati la televiziuni ca patru sau opt mascati... E o procedura scrisa si nu se abate nimeni (despre ridicarea lui Mazare din Herastrau - n.red.) ", a spus presedintele Traian Basescu.

"Nimeni nu e mai presus de lege, procedurile se aplica legal si presedintelui si lui Nutu Camataru. Lucrurile nu se pot proba usor. Stim toti ca in Constanta sunt doi oameni, Mazare si Nicusor Constantinescu. Una e sa stii, alta sa poti proba. Procurorii nu declanseaza operatiuni de a chema pana nu au probe. La Mazare probabil n-a fost usor sa ia urma banilor", a continuat presedintele Romaniei.

Basescu, la bilantul MAI: Viata politicienilor infractori e grea cand institutiile isi fac treaba (Video)

"Portul Constanta e o lume. Nu spun ca este paradisul cinstei in republica. Are problemele lui ca orice mare port al lumii. Sa nu credeti ca Rotterdam e altfel. Poate Yokohama. S-a facut o greseala formidabila ca i s-a dat 30% lui Mazare, el nu vrea decat sa mulga din port. Acesta este poarta de intrare pe Dunare si de distributie in Marea Neagra", a mai adaugat Traian Basescu.

Radu Mazare este urmarit pentru coruptie de DNA, care il acuza ca a luat 175.000 de euro mita de la un om de afaceri israelian. Acesta a primit de la Primaria Constanta contractul de construire al unui cartier cu destinatie sociala in oras.

Citește și:
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
Parlamentul României își reia activitatea în prima sesiune din 2023 miercuri, 1 februarie. Coaliția de guvernare are pe masa priorităților mai multe proiecte pentru respectarea termenelor...
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...