Raspuns neasteptat pentru Basescu, de la un lider PSD: De ce sa nu cooptam PNL si PMP in noul Guvern?

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 21:40
5686 citiri
Raspuns neasteptat pentru Basescu, de la un lider PSD: De ce sa nu cooptam PNL si PMP in noul Guvern?

Vicepresedintele PSD Robert Negoita, primar al Sectorului 3, i-a dat o replica presedintelui in functie Traian Basescu, dupa ce acesta a cerut demisia lui Victor Ponta de la sefia Guvernului.

Seful statului a cerut joi demisia premierului Victor Ponta si i-a solicitat sa-si asume un Guvern din care el sa nu mai faca parte, precizand ca seful PSD "aduna farame de unde poate" pentru formarea unui nou Executiv.

Reactia lui Negoita nu a intarziat sa apara, el propunand ca in noul cabinet sa fie cooptate partidele PNL si PMP, mutarea fiind "si pe placul noului presedinte ales", Klaus Iohannis.

"Daca tot discutam despre o remaniere de Guvern, in urma careia se pare ca vom avea in noul cabinet toate partidele (PSD, UNPR, PC, PLR, PP-DD si UDMR - care este la ora aceasta la guvernare), de ce sa nu cooptam in noul cabinet PNL si PMP?

Vom avea, astfel, un Guvern de Uniune Nationala si, implicit, garantia unui act guvernamental echilibrat, cu larga sustinere in Parlament. O conditie absolut necesara in perspectiva anului viitor, ce se anunta plin de provocari atat pe plan intern, cat si extern. Un astfel de guvern, intr-o coabitare cu ceea ce eu sper sa fie un Aatfel de Presedinte - Klaus Johannis, poate reprezenta o reactie inspirata a clasei politice in urma votului din noiembrie.

In plus, aceasta mutare va fi si pe placul noului presedinte ales, care astazi declara ca este nevoie de un Guvern care sa aiba in vedere si masuri de dreapta...", a scris pe Facebook Robert Negoita.

Basescu cere demisia lui Ponta

Traian Basescu a sustinut joi o declaratie de presa, in care a cerut demisia lui Victor Ponta, caruia i-a transmis sa-si asume, in calitate de presedinte al PSD, un guvern din care el sa nu mai faca parte.

Basescu cere demisia lui Ponta: Sa-si asume un guvern fara el

Presedintele in functie a facut referire la scandalul votului din diaspora, mentionand ca, in alte tari, seful Executivului si-ar fi dat demisia in urma unor asemenea incidente.

In plus, Traian Basescu a apreciat ca Victor Ponta "aduna farame de unde poate" in aceste zile, pentru a forma un nou guvern, acuzand UDMR ca nu din cauza votului electoratului ar urma sa ia decizia retragerii de la guvernare.

"Observ ca dl prim-ministru Ponta a intrat intr-o frenezie a formarii unui nou guvern, pentru a incerca sa schimbe impresia, adunand farame de unde poate. Poate este legitim acest lucru, mai ales dupa ce UDMR a anuntat ca se va retrage de la guvernare, din motive numai de dansii stiute deocamdata. In niciun caz motivul nu este legat de sensibilitatea dobandita la votul electoratului. Au fost insensibili multi ani, ca sa fie sensibil dintr-o data. (...)

Pentru binele Romaniei, public il rog pe dl Ponta sa-si asume formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa lipseasca, pentru binele si credibilitatea Romaniei. Nu exista tara in care sa se fi intamplat ce s-a intamplat in turul 1 si 2 si prim-ministrul sa nu demisioneze", a declarat Traian Basescu.

D.T.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...
Comentarii
MUCALITUL
rank 5
Uneori chiar si prostia PSD trebuie aplaudata,daca nu au solutii la