Replici de la Cotroceni: Premierul R. Moldova a pierdut ocazia sa taca

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 22:02
5867 citiri
Replici de la Cotroceni: Premierul R. Moldova a pierdut ocazia sa taca
Foto: Facebook/Iurie Leanca

Consilierul prezidential Iulian Chifu a comentat, sambata, afirmatiile premierului moldovean privind unirea cu Republica Moldova, care ar crea probleme cruciale tarii sale, el aratand ca Iurie Leanca (foto) a pierdut ocazia sa taca, daca nu intelege ce se intampla la Bucuresti.

"Domnul prim-ministru al Republicii Moldova Iurie Leanca isi prefateaza vizita la Bucuresti cu amestecul in politica damboviteana. Pacat. Era diplomat, parea sa aiba viitor, si nu se remarcase inca spunand cine-i bun si cine-i rau la Bucuresti", a comentat consilierul prezidential Iulian Chifu, pe Facebook, declaratia lui Iurie Leanca.

Potrivit lui Chifu, "ajutat de catre toate institutiile statului roman, actualul prim-ministru a pierdut ocazia sa taca, daca nu intelege cu adevarat ce se intampla la Bucuresti si in regiune".

"Pacat! O abtinere ar fi fost mai potrivita, mai ales la o luna dupa un eveniment la care se refera. Gestul, chiar daca ii este util in campania sa electorala, poate lesne fi interpretat drept lipsa de caracter", a mai spus Iulian Chifu.

"Declaratiile presedintelui Traian Basescu despre unire creeaza probleme cruciale Republicii Moldova", a declarat premierul moldovean Iurie Leanca, intr-o emisiune a postului de televiziune National 4, relateaza site-ul Unimedia.md.

Premierul Iurie Leanca a precizat ca Republica Moldova are nevoie de altceva.

"Declaratia domnului Basescu nu ne ajuta, ci ne creeaza doar probleme cruciale. Salut declaratia premierului Ponta. Nu as vrea sa fac divizari, separari. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o tara vecina, Romania. Sa aiba o voce credibila in cadrul Uniunii Europene, sa poate sa ne ajute in realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european.

Parcursul european nu inseamna pierderea suveranitatii, sub nicio forma a statului Republica Moldova, ci doar faptul ca urmeaza sa fim un stat functional. Urmeaza sa ancoram Republica Moldova intr-un spatiu al prosperitatii, al stabilitatii, cu un sistem functional, fara frontiere, cu reglementari comune. Acesta este scopul cel mai importat al Guvernului de la Chisinau", a afirmat premierul Iurie Leanca.

Basescu vrea unirea celor doua tari

Presedintele Traian Basescu a declarat, la 27 noiembrie, inaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, ca "urmatorul proiect de tara pentru Romania este unirea cu R. Moldova".

Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat ca "declaratia le da apa la moara comunistilor moldoveni". Declaratia a fost criticata si in presa rusa.

De asemenea, ambasadorul Germaniei la Chisinau, Matthias Meyer, a afirmat ca discutiile despre unirea acestor doua state sunt ca o "furtuna intr-un pahar cu apa".

Ambasadorul a declarat ca Germania vede Republica Moldova ca stat aparte. Totodata, diplomatul german a subliniat faptul ca discutia despre unire nu ar trebui sa existe in aceste momente

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#consilier prezidential atac Iurie Leanca, #Chifu atac Iurie Leanca, #conilier Basescu atac Iurie Leanca, #consilier Basescu premier Moldova, #consilier Basescu Iurie Leanca , #presedinte