Revista presei: Basescu promite crestere economica, Ponta ironizeaza alternativa la USL

Luni, 01 August 2011, ora 08:23
2105 citiri
Revista presei: Basescu promite crestere economica, Ponta ironizeaza alternativa la USL
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu tine si luni prima pagina a cotidienelor centrale, dupa ce a declarat ca Romania si-a reluat cresterea economica. Tot seful statului a atras atentia ca "unii politicieni populisti" si-au inceput deja campania, cerandu-le totodata acestora sa isi infraneze tentatia de a promite mariri de pensii si salarii.

Nici politicienii din Opozitie nu scapa luni de lupa presei. Un sondaj recent arata ca, pentru prima oara in ultimele sase luni, liderul PSD Victor Ponta l-a depasit pe co-presedintele USL Crin Antonescu. Tot Ponta ironizeaza actuala Putere, despre care spune ca nu are o alternativa reala la viitoarea guvernare USL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa intalnirea cu membrii delegatiei comune FMI, CE si BM ca toate obiectivele pentru a doua revizuire a acordului in curs au fost atinse, iar "Romania si-a reluat cresterea economica", scriu jurnalistii de la Puterea.

Seful statului a adaugat ca "Romania incepe sa devina competitiva. Vom analiza diminuarea taxelor", precizand ca ca sistemul de taxe va fi regandit, adauga Jurnalul National. De asemenea, Traian Basescu a subliniat ca "unii politicieni populisti" au inceput sa se pregateasca de campanie, afirmand ca mesajul sau este ca " Romania trebuie sa ramana serioasa", trateaza pe larg subiectul Romania Libera.

Pe de alta parte insa, potrivit ultimului sondaj IMAS, comandat de Adevarul, "Crin Antonescu a fost depasit de Victor Ponta". Tot liderul PSD tine si prima pagina a cotidianului Evenimentul Zilei, care prezinta cum "Ponta ironizeaza alternativa la USL".

Puterea: Romania si-a reluat cresterea economica

Presedintele Traian Basescu sustine ca tara noastra si-a reluat cresterea economica si toate obiectivele pentru a doua revizuire a acordului in curs au fost atinse. De asemenea, spune seful statului, Romania este intr-o situatie mult mai buna decat alte state ale Uniunii Europene.

"S-a reluat cresterea economica, usoara, dar s-a reluat. Este estimata o valoare a cresterii economice pentru anul in curs de 1,5%, urmand ca in 2012 sa se inregistreze 3,7%, fiind vorba de o reducere de la evaluarea precedenta, de 3,9%", a declarat Traian Basescu, citat de Puterea.

Potrivit presedintelui, s-a constatat ca deficitul de cont curent este sub 5%, si aceeasi perspectiva este si pentru 2012.

Jurnalul National: Romania incepe sa devina competitiva. Vom analiza diminuarea taxelor

Una dintre prioritatile Guvernului in perioada urmatoare este scaderea taxelor, potrivit presedintelui Traian Basescu.

"Romania incepe sa devina competitiva, a recuperat pierderea de competitivitate fata de 2008, iar principalul motor sunt exporturile", a mai spus Basescu.

Seful statului a complecat ca "n-as vrea sa se inteleaga aici ca am putea mari taxele. Nu. Urmeaza sa analizam sistemul actual de taxe si diminuarea numarului de taxe in codul fiscal viitor", relateaza Jurnalul National.

Romania Libera: Basescu: Unii politicieni populisti au inceput sa se pregateasca de campanie

De asemenea, presedintele Romaniei a facut apel la seriozitate din partea partidelor politice, considerand ca nu este de tolerat nici un fel de populism.

"Problema este, din ce am observat in ultimele zile, ca unii politicieni populisti au inceputa sa se pregateasca de campanie. Nu, Romania trebuie sa ramana serioasa. Acesta este mesajul meu catre dumneavoastra si asa va ramane si fara nicio promisiune care nu poate fi acoperita, precum in 2008, cand a fost generat dezastrul si romanii au suferit in 2009 si 2010", a declarat Traian Basescu, potrivit Romania Libera.

"Fac un apel la toti cei predispusi sa faca un mare rau Romaniei - ruperea echilibrelor fragile in care ne aflam si care s-au obtinut cu costuri extrem de ridicate din partea populatiei. Este un apel la ratiune", a insistat Basescu.

Adevarul: Crin Antonescu, depasit de Victor Ponta

Pe de alta parte, protagonistii principali de pe prima pagina din Adevarul sunt liderii partidelor din Opozitie.

Liderul PSD Victor Ponta se situeaza pentru prima oara in ultimele sase luni pe locul intai in preferintele alegatorilor, potrivit ultimului sondaj IMAS. Acesta are, potrivit sondajului, 26,8% aprecieri pozitive la capitolul "Incredere in politicieni" si este urmat de liderul PNL, Crin Antonescu, cu 25,9 %.

Locul trei este ocupat de un alt liberal, fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, cu o cota de incredere de 17,6%.

Evenimentul Zilei: Ponta ironizeaza alternativa la USL

In alta ordine de idei, liderul PSD sustine ca actuala Putere nu are o alternativa reala la viitoarea guvernare USL si incearca sa pastreze puterea dupa viitoarele alegeri cu restul formatiunilor care ar putea trece pragul electoral.

Ironic, liderul PSD propune ipoteza unui Guvern multipartid PDL-PPDD-UDMR-PNG-PRM-UNPR-PPMT-PVPER-PIN-PNTCD-PDP, in care Emil Boc va trebui sa jongleze cu propunerile si masurile venite din partea fiecarei formatiuni, relateaza Evenimentul Zilei.

"De ce toti acestia? Pentru ca oricare din aceste partide nu trece pragul electoral, voturile sale se redistribuie la USL si iar nu merge ecuatia! Sau daca nu intra in coalitie si se aliaza cu USL- acelasi impas! Deci vom avea alternativa lui Basescu la Guvernul USL, un Guvern PDL-PPDD-UDMR-PNG-PRM-UNPR-PPMT-PVPER-PIN-PNTCD-PDP! Superguvern!", sustine Ponta.

D.R.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu populism, #Traian Basescu FMI, #ponta alternativa usl, #ponta antonescu sondaje imas , #presedinte