Revista presei: Basescu si remanierea guvernamentala

Vineri, 20 Mai 2011, ora 08:01
2146 citiri
Revista presei: Basescu si remanierea guvernamentala
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu tine vineri prima pagina a cotidienelor centrale.

Seful statului nu a respins, joi seara, la TVR, posibilitatea unei remanieri guvernamentale. Traian Basescu a precizat insa ca ideea schimbarii premierului ar putea genera instabilitate politica.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu va avea o intrevedere, vineri, la Palatul Cotroceni cu Printul Charles de Wales.

Nici Vadim Tudor nu scapa de lupa presei, dupa ce a facut circ in sala de judecata in timpul procesului in care jurnalistul Ion Cristoiu ii cere daune morale de 50.000 de lei.

Romania Libera: Basescu: Probabil in una-doua saptamani PD-L va analiza solutii de relansare a guvernarii

Presedintele Traian Basescu nu a respins, joi seara, la TVR, posibilitatea unei remanieri guvernamentale, refuzand sa indice eventualii ministri vizati pentru schimbare, afirmand ca "relansarea guvernarii" va fi subiectul unei analize interne a noii conduceri a PD-L, potrivit Romania Libera.

"Eu cred ca foarte curand noul Birou Permanent National va avea o discutie interna. De-abia au cateva zile de cand au fost alesi. Probabil saptamana viitoare, peste doua saptamani vor analiza si solutii de relansare a guvernarii. Am convingerea ca sunt un partid responsabil", a declarat Traian Basescu.

Evenimentul Zilei: Traian Basescu despre schimbarea premierului: "Deocamdata cuvantul de ordine este stabilitatea"

Traian Basescu a adaugat ca varianta unui alt premier trebuie sa vina din coalitia majoritara, si nu de la Cotroceni. Presedintele s-a declarat convins ca la varful PD-L se vor cauta foarte curand solutii pentru relansarea increderii guvernului.

"Eu n-am cum sa impun un premier. Doar coalitia poate sa accepte sau sa impuna. Deocamdata, cuvantul de ordine este stabilitatea, stabilitatea coalitiei. Eu nu spun ca un premier independent sau unul politic produce instabilitate, ci inceperea unor lungi dezbateri de inlocuire a premierului genereaza ceea ce se numeste instabilitate", a declarat Traian Basescu, citat de Evenimentul Zilei.

Jurnalul National: Presedintele Basescu se intalneste cu printul Charles

De asemenea, presedintele Traian Basescu va avea o intrevedere, vineri, la Palatul Cotroceni cu Printul Charles de Wales.

Dupa intalnirea cu seful statului, printul Charles are programata o intalnire si cu premierul Boc la Palatul Victoria, relateaza Jurnalul National.

Printul Charles se afla de duminica intr-o vizita privata in Romania. Mostenitorul coroanei britanice este indragostit de Transilvania pe care o considera cea mai mare bogatie a Romaniei.

Adevarul: Corneliu Vadim Tudor, delir in sala de judecata

Si europarlamentarul Vadim Tudor tine prima pagina a ziarelor, dupa ce s-a dat in spectacol la Judecatoria Sectorului 1 in timpul procesului in care jurnalistul Ion Cristoiu ii cere daune morale de 50.000 de lei.

Vadim a intrerupt magistratul cu comentariile sale, a completat cu ironii declaratiile date de Cristoiu si a sicanat avocatii partilor cand voia sa puncteze o afirmatie, relateaza Adevarul.

"As vrea sa taceti doua ore pentru ca vreau sa tin un discurs istoric", s-a infuriat la un moment dat "Tribunul".

Vadim Tudor a raspuns instantei la 13 intrebari, puse de avocatii lui Cristoiu, despre dovezile pe care le-a avut cand l-a acuzat pe ziarist ca este informatorul Coroiu - martori sau documente. La termenul anterior de judecata, CNSAS a trimis instantei o adeverinta din care rezulta ca pe numele lui Ion Cristoiu nu exista deschis dosar de informator si nici de urmarit.

"Jur pe Biblie ca sunt propriul meu martor. Acest proces este o mascarada", a completat el.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Traian Basescu remaniere, #baecu schimbare boc guvern, #basescu boc printul charles , #presedinte