Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Romani care s-au saturat de dansat cu Basescu

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 18:42
3175 citiri
Opinii: Romani care s-au saturat de dansat cu Basescu
Foto: Arhiva

Strapunsi de destinul crunt al Ceausestilor, de care ne-am dat seama brusc, dupa 20 de ani, am cam trecut cu vederea raportul critic si pe alocuri dur al Comisiei Europene, privitor la justitia din tara noastra.

Am descoperit, intr-o zi, ca raposata Zoia a avut un sot, ca a avut doi parinti si multe alte rude. O combinatie otevista, un amalgam de domnu' Dan amestecat cu ginerele "tiranilor" tine de doua zile prim-planul presei din Romania.

Joi, am aflat, ca un sondaj al unui institut de cercetare sociologica ne indica un lucru firesc. Train Basescu ar fi pus la zid de 65 la suta dintre alegatorii romani si trimis acasa de la Palatul Cotroceni. El trebuia trimis acasa, de asta-toamna, dar am vrut sa ramanem cu Posta Romana si cu sarea.

In 13 mai, Basescu declara triumfator, dupa aflarea rezultatelor referendumului, prin care era repus in functie: "322 de parlamentari au crezut ca-i pot umili pe romani. Romanii au nevoie de o Constitutie pentru ei, care sa le serveasca interesele lor", striga Basescu catre sustinatorii care asteptau rezultatele referendumului. Sunt cuvinte consemnate in presa vremii.

Romanii au demonstrat, inca o data, ca spiritul matern nu le-a disparut si au simtit nevoia sa-l mai stranga pe Traian Basescu la pieptul lor. Dupa lacrimile din 2004, Basescu a provocat lacrimi de bucurie in randul sustinatorilor sai, la aflarea rezultatelor referendumului. Stolo, Flutur, Blaga au inceput sa-si manifeste bucuria ca pe stadioane.

A venit si momentul 2009, an electoral de maxima importanta pentru viitorul politic al presedintelui in functie. Respectul fata de Constitutie, promis romanilor inca din 2007, a fost folosit pe post de "uitati-va la Croitoru astazi ca maine il veti vedea pe Boc". Si il vedem pe Boc si astazi, de parca-i nemuritor, desi a cazut odata in cap de pe ditamai platforma.

S-au intamplat multe lucruri in campania prezidentiala, dar un lucru este astazi cert. Traian Basescu a inceput un nou mandat de presedinte la carma tarii. L-a inceput in forta, intr-un stil mesianic, propovaduind imunitatea Romaniei la criza mondiala. Romanii trebuiau sa stea linistiti, pentru ca nu vor avea parte nici de clica lui Iliescu, nici de cercurile de interese ale mogulilor damboviteni.

Si uite-asa, din client in client, din licitatie-n licitatie, din bonusuri peste bonusuri a venit momentul, 6 mai. Momentul in care Traian Basescu a iesit si ne-a anuntat, cu un calm dus pana la sadism, ca trebuie sa traim mai prost, ca am dus-o prea mult timp foarte bine.

Salarii, pensii taiate si o viata mai austera pentru romani erau anuntate de presedintele care, la inceput de mandat, nici nu zarea criza la granitele Romaniei. Ea era acolo, dar capacul trebuia sa stea pe oala.

Romanii nu au simtit inca adanc ranile lasate de nuiaua taierilor de salarii sau a excluderii subventiilor din viata cotidiana. Inca nu ne doare prea rau si deja suntem, in procent covarsitor, pentru demiterea lui Basescu.

Tot se vorbeste de Ceausescu zilele acestea. Celebrul "tiran" avea un obicei, poate chiar util pentru el ca om politic. Lua tara la pas si mergea in mijlocul oamenilor. Traian Basescu a patentat celebra baie de multime, se duceea in orice loc si sub orice forma si celebrarea interlopilor, ca, vorba sa: "voturi sa iasa!"

Ba cu un clop pe cap, ba la cules de pepeni sau la cumparaturi, Traian Basescu inca avea incredere in fortele proprii si avea curaj sa iasa in mijlocul oamenilor. Acum, cred ca el ar mai vrea s-o puna de-un dans, cu Elena Udrea, in mijlocul multimii pe celebra "zarzarica zarzarea". Eu as vrea s-o invart pe domna Udrea, iar pe domnul Basescu l-as provoca la un calus, asa pentru CV-ul personal.

Dar, se pare ca 65 la suta dintre romani nu mai sunt dispusi sa danseze cu Traian Basescu, ci mai degraba l-ar invita pe Emil Boc la un dans al pinguinului. Romanii au consumat malaiul si faina din campanie, galetile de plastic s-au spart, pelerinele de ploaie inca mai rezista, dar, foamea le da tarcoale. Si cand iti porunceste stomacul, e de rau. Nici macar un dans cu Traian Basescu nu mai tine de foame.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sondaj Traian Basescu, #demitere Traian Basescu , #presedinte