Romania, o comedie cu George Copos si Traian Basescu. Traiasca Ponta! (Opinii)

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 11:08
10472 citiri
Romania, o comedie cu George Copos si Traian Basescu. Traiasca Ponta! (Opinii)
Foto: Hepta.ro

Acum ca avem un nou aparator al coruptilor in persoana lui Traian Basescu, e normal ca lui George Copos, marele investitor autohton, sa-i fie iertata ultima gainarie pe care se pare ca ar fi pus-o la cale in inchisoare.

Este socant sa vezi la ce se pare ca s-ar fi pretat un om in toata firea doar pentru a mai trage o teapa. In opinia mea, Copos a devenit personaj de roman si nimic altceva.

Ma gandesc la cum a tras el sfori in inchisoare ca sa gaseasca un expert, profesorul Stelian Brezeanu, si cum l-a convins sa-i dea o lucrare a unui fost student. Apoi, cred ca a cautat pe cineva sa o rescrie ca sa nu para plagiat, dar tot pare de la o posta.

Probabil ca a pus in scena o adevarata desfasurare de forte, a apelat la prieteni, la cunoscuti si, pana la urma, i-a compromis pe toti. Asta da comedie. Cariera si munca de o viata a unui profesor aruncata la gunoi de o persoana care practic a calcat pe cadavre pentru a-si scurta pedeapsa cu 30 de zile. Iata omul!

Si, apoi, vine Traian Basescu si ne spune ca va lupta pana la capat cu nedreptatile din Justitie.

Da, corect, nu este totul in regula in sistemul juridic din Romania, dar fostul presedinte nu cred ca si-a propus sa caute unde trebuie. De exemplu, daca se fac sau nu aranjamente in ce priveste eliberarile conditionate.

Dar, in fapt, Traian Basescu mi se pare ca e preocupat sa rezolve problemele Elenei Udrea si ale asociatilor si nu sa ramana un aparator al statului de drept.

Daca adaugam la aceasta comedie "coposiana" si absenta presedintelui ales, descoperim ca Victor Ponta e aproape frecventabil. Poate ca naruie el economia pe termen lung prin haosul din Codul Fiscal si taierea TVA-ului la alimente, dar ce conteaza? Poporul vrea preturi mici, ii dam preturi mici. Le mareste Predoiu, daca va avea vreodata aceasta sansa.

Cand privesti Romania de azi, pare ca totul a devenit un mare USL in care politicienii incearca sa-si pastreze privilegiile si sa distruga DNA si Inalta Curte. Daca s-ar putea, ar culca la pamant si Curtea Constitutionala.

Desi pare o treaba incurcata, in opinia mea, abia acum s-a facut lumina. Nu mai putem spune azi ca sunt politicieni buni si politicieni rai, toti sunt o apa si-un pamant in frunte cu Traian Basescu si actualul premier, Victor Ponta.

De o parte sunt ei, privilegiatii si insetatii de putere, de partea cealalta - toti ceilalti cu problemele si necazurile lor. Undeva la mijloc se afla o mana de oameni ai legii care inca mai spera sa curete tara. Acest peisaj aduce mai degraba cu un film western din anii '70 si nu cu o tara europeana din secolul XXI.

Norocul nostru e ca domnul Copos l-a citit pe Nietzsche in inchisoare si a avut o revelatie - capitalul romanesc este in pericol. Cum poti sa faci afaceri daca nu furi putin? Aceasta e o intrebare pur filosofica.

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...