Ziare.com

Romania sustine la Copenhaga reducerea emisiilor de carbon cu 30%

de Camelia Badea
Joi, 17 Decembrie 2009, ora 13:26

   

Romania sustine la Copenhaga reducerea emisiilor de carbon cu 30%
Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la plecarea de pe Aeroportul Henri Coanda, ca Romania va sustine la Conferinta de la Copenhaga obiectivele stabilite la ultimul Consiliu European, care prevad inclusiv reducerea emisiilor de carbon pana in 2020 cu 30%.

Seful statului a explicat ca este imperios necesar ca la aceasta reuniune la nivel inalt sa se ajunga la un acord intre toate statele membre ONU, in conditiile in care protocolul de la Kyoto, care este in prezent in vigoare, expira in 2012.

"In lipsa unui acord politic puternic la aceasta conferinta exista riscul ca din punct de vedere juridic politicile de reducere a emisiilor de carbon sa nu mai aiba un suport juridic international", a mai afirmat Traian Basescu precizand ca in acest sens toate statele membre ONU trebuie sa emita in scurt timp un document juridic care sa fie validat apoi in parlamentele nationale si care sa permita inlocuirea Protocolului de la Kyoto cu un nou tratat juridic.

Presedintele a subliniat faptul ca in mod voluntar UE s-a angajat la reducerea emisiei de noxe cu 20% pana in 2020 iar la ultimul Consiliu European s-a stabilit un obiectiv si mai ambitios, mai precis reducerea de pana la 30%.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Prezenta tuturor membrilor Consiliului European este obligatorie la Copenhaga pentru ca in situatia in care celelalte state ONU nu agreeaza acest obiectiv sa se poata face o modificare rapida a mandatului tarilor UE.

"Romania sustine ca responsabilitatea trebuie impartita intre toate statele, iar poluatorii cei mai mari trebuie sa isi asume cele mai mari responsabilitati si cele mai mari costuri", a mai subliniat Traian Basescu precizand ca responsabilitatile si costurile care vor reveni Romaniei vor aduce beneficii tarii noastre pe linia modernizarii si dezvoltarii durabile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 817 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor