Romania, violata de parintii reformatori (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 15 Decembrie 2011, ora 15:47
5496 citiri
Romania, violata de parintii reformatori (Opinii)

Fata nevazuta a Romaniei. Este o alta tara fata de cea pe care o vedem ora de ora la televizor sau despre care citim in presa. Traian Basescu vorbea in Turcia, la o intalnire cu mai multi oficiali, despre adevarata Romanie, ignorata si manipulata de presa (cel putin de o parte a ei).

Evident, in viziunea presedintelui, Romania cea adevarata si reala este un stabila, prospera, cu unele probleme, dar care nu seamana nici pe departe cu tara descrisa in media.

Traian Basescu a castigat alegerile, si primul si al doilea mandat, promitand ca va starpi coruptia, va reforma si va moderniza statul. Acesta a fost punctul culminant al celor 22 de ani de dupa Revolutie. Cu ultimele resurse, o mana de oameni (majoritatea totusi) si-a pus ultimele sperante in acest om de la care a asteptat apoi o schimbare. Din nefericire, schimbarea s-a produs. Intr-un sens insa pe care nimeni nu si l-a dorit.

Ca Romania nu moare de foame, inca. Da, nu moare, pentru ca romanii au invatat sa supravietuiasca in ultimii 60 cu un colt de paine, fara curent, apa, caldura si lumina. Spalandu-se in ligheane, pe intuneric, si mancand paine, romanii vor supravietui si dupa orice fel de criza economica si financiara ar trece peste ei. Mai bine decat se vor fi descurcat germanii, francezii sau italienii. O plimbare prin provincie, prin satele pustiite de saracie si prin orasele unde se cresc gaini si porci la parterul fiecarui bloc, va ilumina pe toti estetii de la Bucuresti.

Oricine a calatorit cat de cat prin Romania adevarata, necoafata, fara sa poposeasca in vizite aranjate la consiliile locale si judetene, unde lingai de doua parale cosmetizeaza pana si asfaltul, stie cum se traieste in Romania. Realitatea nu este niciodata nici cea ilustrata de televiziuni, nici cea descrisa in ziare, dar nici cea trambitata de politicieni corupti, demagogi si ipocriti. Romania reala e cea pe care o stim cu totii atat de bine - un colt de lume inca virgin, daca nu e deja pangarit; unde nu se moare de foame, pentru ca toata lumea "se descurca" cumva, dar de unde nici nu se poate ridica vreodata o mare civilizatie.

Ei bine, nimeni nu are interesul de a privi "nevinovat" fata reala a Romaniei. Presa nu are niciun castig pentru ca acea realitate este una banala, stearsa, mediocra, stearpa din punct de vedere al audientei. Si de aceea ea isi alege extremele, isi cauta senzationalul care sa vanda in anomaliile ei, in exceptii si in teribilul care se petrece accidental ori o data la cativa ani.

De cealalta parte, politicienii nici ei nu au vreun castig daca vorbesc despre intreaga realitate. Cei care se afla la putere isi aleg varfurile, partea plina a povestii, in timp ce Opozitia trage incontinuu doar inspre extremele din celalalt sens. Niciunul dintre ei nu rupe trendul si nu are atata curaj incat sa recunoasca evidenta care sufoca majoritatea. Asa am ajuns sa ne furam caciula unii altora, in faza nevinovata a vietii noastre dinainte de izbucnirea crizei.

Acum nervii au explodat, Puterea actioneaza tot mai violent, pe masura fortei cu care criticile se inmultesc din toate partile. Asa se nasc abuzuri de neimaginat in vreo democratie cat de cat normala, cum ar fi comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Din aceleasi motive se pulverizeaza clasa politica - presiunile venite dinspre Putere au condus la faramitarea fortelor si disiparea sentimentului Opozitiei.

Nasterea unor monstruozitati precum DDD, partidul lui Miron Cozma, Alba ca Zapada sau Republica bananiera sunt abia inceputul. Elena Udrea se pupa acum cu Piedone care inca este membru PC si inca mai coordoneaza campania "Aparati Bucurestiul de Elena Udrea". Ministrul Dezvoltarii l-a prezentat insa drept coordonatorul campaniei PDL - UNPR. Vanghelie a fost decorat de Basescu, iar UNPR s-a contopit cu PIN-ul lui Gusa.

Oameni fara credinte, fara niciun principiu, fara valori si care sunt in stare sa isi extirpe organe pentru a putea pacali mai usor multimea. Persoane al caror singur interes este doar implinirea personala, prin nu conteaza ce mijloace. Politicieni care nu sunt dispusi sa faca nici macar din greseala ceva bun pentru altii. In timp ce se prezinta drept reformatorii care modernizeaza tara lor scumpa. Nu-i deosebeste de violatori absolut nicio diferenta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu Romania Turcia, #Traian Basescu reforma Romania, #Basescu Putere Opozitie , #presedinte
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
O data la doua saptamani citeam un articol al lui Iulian Leca. Cred