Sa plateasca politicienii, nu si Traian Basescu! (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 08:05
4018 citiri
Sa plateasca politicienii, nu si Traian Basescu! (Opinii)

Ii place nespus lui Traian Basescu sa lanseze teme cu jumatate de gura si apoi sa o stearga de sub nasul jurnalistilor! Este convins ca vor fi despicate pe toate partile si ca, in mod evident, din combinatorica intuitiv-rationala va reiesi si gandul sau intim, pe care nu-l va recunoaste, insa, niciodata. Mizand pe ambiguitatea din enuntul initial, va avansa o varianta la care va pretinde ca nu s-a gandit nimeni.

Povestea asta cu "romanii au platit, mai ramane sa plateasca si politicienii" nu are, evident, nicio legatura cu domnia sa. Domnul Basescu se afla in faza delimitarii, pe care a jucat-o mereu, cu impresia ca este si credibil. Si multa vreme a tinut.

A induce, insa, in mintea romanilor care au avut proasta inspiratie sa priveasca duminica dupa-amiaza spre posturile de stiri faptul ca guvernantii sunt vinovati pentru viata lor grea (nu ca n-ar fi adevarat), iar agentul constatator Basescu Traian nu are nicio legatura, deoarece s-a intors recent dupa 7 ani petrecuti in Tibet mi se pare o smecherie ieftina.

Am trecut cu vederea Guvernul de larga respiratie compus din PSD si PDL, care l-a facut sa-si vada visul implinit (care, renasterea FSN?), am trecut cu vederea faptul ca a promis ca nu se va umbla la pensii si salarii, pentru ca, dupa cateva luni sa anunte ca nu este alta cale pentru a reduce deficitul (cand a obtinut cifrele macroeconomice, a doua zi dupa realegere?), am trecut cu vederea suma de incompetenti instalati de Emil Boc in aparatul guvernamental si contractele din bani publici incredintate unei clientele flamande.

Totul deoarece am facut doua coloane pe-o coala de hartie si am constatat ca legi bune, pe care le-am asteptat atata amar de vreme, dupa care societatea a strigat timp de 20 de ani (inclusiv vocile sonore ale PNL, instalat acum, cu arme si bagaje, in trena PSD, unde o sa si-o muste cu mare arta), cantaresc mai greu decat practicile inventate de socialistii lui Ion Iliescu si Adrian Nastase si desavarsite de PDL.

Ziceam ca nu-i bai, treaca de la mine, daca ipocritii astia reusesc sa modernizeze statul ma fac ca nu vad atat de bine ceea ce a fost caracteristic tuturor guvernelor de dupa revolutie. In Romania, daca nu furi, inseamna ca ai fost degeaba la Putere - sa nu-mi veniti cu Emil Boc, am fost printre primii care a bagat mana in foc pentru cinstea sa, insa prietenia pe care i-o port nu ma face sa nu-i vad greselile!

Insa sa vii tu, presedinte-jucator, care nu ti-ai reconsiderat menirea, dimpotriva, si sa privesti din strana spre nefericitii pe care i-ai girat, pe care nu i-ai lasat sa anunte ei masuri nepopulare, ca sa nu capitalizeze negativ, deoarece ii mai asteptau niste alegeri, si sa sugerezi ca obida din sufletele romanilor trebuie alinata cu plecarea acestor incapabili este prea mult!

Aceasta este politica strutului, domnule Basescu! V-ati dezonorat! Un presedinte care se pretinde barbat isi asuma toate greselile, nu doar pe acelea pe care, din exces de sentimentalism, romanii le-ar putea trece cu vederea fara consecinte. Pentru ca daca lucrurile stau asa cum ati afirmat, nu doar Boc trebuie inlocuit!

Cine sa vina? Oricine! Chiar si Crin Antonescu! Macar asa, aceasta natiune natanga va vedea cat de usor poate fi dusa de nas!

Citeste si:
USR PLUS îi solicită lui Florin Cîțu să prezinte un raport privind campania de vaccinare: ”E un eșec. Singurul responsabil e premierul”
USR PLUS îi solicită lui Florin Cîțu să prezinte un raport privind campania de vaccinare: ”E un eșec. Singurul responsabil e premierul”
Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a solicitat ca premierul Florin Cîţu să vină în Parlament ca să prezinte un raport cu privire la campania de vaccinare. El mai spune că...
Deputat PNL susținător al lui Cîțu, scos de pe grupul de WhatsApp al filialei pro-Orban. Parlamentarul a întrebat despre finanțarea campaniei interne
Deputat PNL susținător al lui Cîțu, scos de pe grupul de WhatsApp al filialei pro-Orban. Parlamentarul a întrebat despre finanțarea campaniei interne
Deputatul PNL Cristian Băcanu, cel care la începutul lunii iulie a pierdut alegerile pentru șefia filialei PNL Sector 5 în fața candidatului pro-Orban Dan Meran, a fost scos de pe grupul de...
Sursa: Ziare.com