Sa vina frumusetea la mine! A ordonat Basescu

Duminica, 08 August 2010, ora 08:36
5868 citiri
Sa vina frumusetea la mine! A ordonat Basescu
www.retusuri.blogspot.com

Femeile nu au avut niciodata acelasi statut cu barbatii in societatea romaneasca. Mai ales, in politica. La presedintie a incercat, candva, o doamna avocat, Gratiela Barla, sa sparga aceste bariere. Fara succes, insa. Ne-a mai "amenintat" si o doamna Lia, ca vine din America si detroneaza tot. La fel ca in cazul doamnei Gratiela.

In ultimii ani, politica romaneasca a deschis larg portile si sexului slab. Daca luam, ca punct de plecare, Zoe Petre si ne oprim la Roberta Anastase... Oau, ce schimbare radicala!

Sa privim si la Udrea, Ridzi, Saftoiu sau, "calaul" lui Becali, domnisoara Mizil? Sau Olguta Vasilescu? Ar mai fi de amintit doamne, precum Mungiu sau Weber. Nici Teo Trandafir sau Liliana Minca nu sunt de neglijat. Insa, cine atrage cel mai mult atentia privitorilor? Femeile de la putere, bineinteles.

Celebra "ciocu' mic", si-a gasit sfarsitul politic, Alina Mungiu s-a debarasat de partidul lui Traian Basescu, la fel si Renate Weber. Si, s-au ridicat celebrele "amazoance", personajele presei de tabloid.

Cutele fustelor doamnei Udrea, vocea de maica stareta a Robertei Anastase, cocul ministresei Ridzi sau buzele atent umflate ale domnisoarei Eba, toate au constituit avantaje nete, in fata unor personaje feminine, care puteau, eventual, sa ofere si altceva. Putina decenata sau ceva pragmatism, de exemplu.

"Frumusetea sa vina la mine!", pare ca a ordonat celebrul vizitator al bibliotecilor din porturile lumii, Traian Basescu. Si a venit. Aterizand, din paginile tabloidelor, fie la Ministerul Turismului, fie in fruntea Camerei Deputatilor. Sau de pe podiumul Miss Romania, la duel cu Adrian Nastase.

Din reclame la sapunuri, doamna Mantale a ajuns prefect, iar apoi s-a lipit si de un post de subprefect. Un subprefect la fel de atragator si atent la gentile pe care le afiseza.

Ca sa ai parte de atatea frumuseti native, trebuie sa le satisfaci poftele. Si, uite-asa au fost parasutate prin ministere, prin prefecturi, pe la Parlament sau pe la Bruxelles. Sa nu zica lumea, ca Traian Basescu nu e feminist. Sau ca e misogin.

Dar, aceste persoane de sex feminin nu pot avea pareri proprii si nici convingeri personale. Ele au un spirit de turma sau de partid. Fie se declara urmase ale lui Traian Basescu, fie vin prin studiouri si demonteaza, cu indarjire, tot raul aruncat asupra lui Basescu si a PD-L. Aceste doamne sau domnisoare sunt completate perfect, de glasul tipator al doamnei Sulfina Barbu.

Daca presa te catalogheaza ca inutila si ineficienta sunt de vina mogulii. Daca vrei sa nu fii deranjat de nimeni il inviti si tu pe Dinescu sa plece in Bulgaria.

Vezi "pumnul", in direct la telvizor, il vezi si pe presedinte cum reactioneaza si ne spui cu voce stinsa, ca "baiatu' ala merita un pumnisor". "Daca a injurat", zicea Roberta. Ridzi fura, dar e gravida. Lumea uita de ea.

La fel si DNA. Presedintele nu are nimic de spus. Eba isi desclesteaza buzele si scoate doua vorbe: "Monica Macovei e curata?". Traian Basescu tace. La fel si doamna Culcer. Doar, Olguta Vasilescu se mai intreaba, cine-i mai incapabila, ea sau Udrea? Si da din gura fara rost, asteptand si ea sa-i vina randul la Ministerul Turismului. Ca, doar nu credeti ca "micul Titulescu" nu-i va rasplati noptile pierdute prin studiourile tv?

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Basescu feminist, #Basescu misogin, #Udrea, #Ridzi, #Roberta, #EBa , #presedinte