Saftoiu, despre Basescu: Te-a folosit, te-a aruncat, ca pe vapor

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 20:29
11598 citiri
Saftoiu, despre Basescu: Te-a folosit, te-a aruncat, ca pe vapor

Schimbul de replici dure intre Traian Basescu si fostul sau consilier, Claudiu Saftoiu, continua. Dupa ce presedintele a declarat ca acesta este "un mare nimeni", in urma acuzatiilor cum ca seful statului stia inca din 2005 de coruptia din vami, Saftoiu a declarat, vineri seara, ca Basescu "lucreaza cu obiecte de unica folosinta".

"M-am obisnuit cum lucreaza dansul cu obiecte de unica folosinta. Te-a folosit, te-a aruncat, ca pe vapor", a spus, vineri seara, Claudiu Saftoiu, la Antena 3.

Acesta a adaugat ca, in calitatea de consilier, nu a avut putere decizionala, asa ca nu a putut sa valorifice el informatiile primite.

"Cu tineretea si buna mea credinta am ajutat la aducerea, spre decidentul politic, a unor informatii de acuratete. Daca acesta nu a reusit sa le valorifice, a cui e vina? Cel care decide e cel ales de popor. Cine a fost ales? Eu? Nu...", a continuat el.

Claudiu Saftoiu, fost consilier prezidential si fost sef SIE, a declarat, la putin timp dupa inceperea scandalului vamilor, ca presedintele Traian Basescu stia de problemele din vami inca din 2005, cand Serviciile de Informatii aduceau tone de documente si cereau masuri imediate impotriva actelor de coruptie de la frontiera.

In replica, Basescu a declarat la RRA ca fostul consilier prezidential Claudiu Saftoiu este "un mare nimeni", care nu a putut sa stea decat cateva zile sef la un serviciu de informatii.

"Pentru mine este un mare nimeni. Nu a putut sa stea decat cateva zile sef la un serviciu de informatii. Discutam despre realitatea acestui fapt. Sigur ca am primit informatii, cel putin de doua ori pe an, despre ceea ce se intampla in frontiera. Va mai pot spune ca nu m-au lasat indiferent. Institutiile statului au trebuit sa actioneze si au actionat, nu biciuite neaparat de presedinte, dar au actionat", a spus Basescu.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Comentarii
P
PSD_Erie
rank 1
Toarasi, una ie sa sti si alta ie sa cunosti! io nam auzit sa sa fi aruncat vreun vapor, finca stie toti ca era prea multe si leau dat! Asa la dat si pe nea caisa asta afara, ca daca vea sange ninstalatie deschidea gura cand era acolo, nu acu dupe 7 ani!