Sassu cauta motive peste motive pentru a-l interzice pe Basescu la TVR

Vineri, 16 Noiembrie 2007, ora 18:26
891 citiri
Sassu cauta motive peste motive pentru a-l interzice pe Basescu la TVR

Alexandru Sassu,, presedintele-director general al TVR, a trimis CNA cea de-a treia scrisoare in care intreaba daca aparitia lui Traian Basescu la postul public, la 23 noiembrie, cu doua zile inainte de alegeri, este legala. Aceasta in conditiile in care Consiliul s-a pronuntat in doua randuri in favoarea sefului statului.

Alexandru Sassu spunea, intr-o scrisoare pe care a trimis-o joi la CNA, a treia din timpul campaniei electorale, ca a primit o solicitare de la purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, potrivit careia presedintele Traian Basescu vrea sa se adreseze telespectatorilor TVR, in data de 23 noiembrie.

Presedintele TVR a intrebat daca eventuala aparitie a presedintelui Traian Basescu la postul public ar incalca un articol al Legii alegerilor pentru Parlamentul European, in conditiile in care seful statului a cerut sa apara la TVR si SRR in campania pentru referendumul pe votul uninominal. Sassu a invocat, potrivit unor surse din TVR, articolul 66 din Legea alegerilor pentru Parlamentul European, care spune ca este interzisa campania electorala pentru acest tip de scrutin cu doua zile inainte de data alegerilor. Legea referendumului precizeaza, in schimb, ca este interzisa campania electorala cu 24 de ore inainte de data la care are loc consultarea populara.

Calendarul arata ca 23 noiembrie, data la care Basescu a cerut o aparitie pentru a face campanie in favoarea referendumului, este o zi de vineri, iar campania pentru votul uninominal s-ar incheia la miezul noptii, in timp ce campania electorala pentru alegerile europene se va fi incheiat cu o zi mai devreme la miezul noptii, joi spre vineri.

Cea de-a treia scrisoare a lui Sassu intervine in contextul in care TVR este acuzat de PD si de Administratia prezidentiala ca, in cele trei saptamani din cele patru ale campaniei pentru dublul scrutin de la 25 noiembrie, nu a organizat dezbateri pe votul uninominal, pentru care presedintele Basescu a convocat referendum.

Administratia Prezidentiala condamna politica lui Alexandru Sassu

Citeste si:
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
„Beleaua” descoperită de Kelemen Hunor în legislația românească. „Este o problemă”
„Beleaua” descoperită de Kelemen Hunor în legislația românească. „Este o problemă”
Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, este de părere că doar modificarea Constituţiei în sensul reducerii domeniilor pentru care Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţă poate...