Schimbarea la fata a lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Joi, 28 Aprilie 2011, ora 18:49
7205 citiri
Schimbarea la fata a lui Traian Basescu (Opinii)

Degeaba il fluierati pe Traian Basescu. S-a obisnuit cu ideea si, chiar mai mult de atat, presedintele este convins ca este huiduit doar de catre romanii care nu accepta sa traiasca intr-o Romanie moderna.

Exista o mare doza de cinism in aceasta teza a binelui facut cu forta si impotriva vointei poporului. Daca voi nu ma vreti, eu va vreau - la asta s-ar putea reduce explicatiile lui Traian Basescu. Pentru ca romanii nu inteleg cat de mare este binele pe care PD-L si Emil Boc il fac, sub obladuirea lui Traian Basescu, se revolta, fluiera si huiduie, nestiind ca guvernantii il calauzesc pe culmile modernizarii.

"Romania a inceput sa fie bine cotata, din punct de vedere al evolutiilor. Toate articolele, aprecierile internationale sunt pozitive si ar fi pacat sa stopam reformele in sectorul de stat pentru ca sunt alegeri. Eu, personal, imi voi asuma acest risc al fluieraturilor, al neintelegerilor" - Traian Basescu.

Halucinant. De mai bine de doi ani de zile in presa internationala, aproape fara exceptii, stirile si materialele despre Romania sunt ingrijoratoare, in cel mai bun caz, sau de-a dreptul catastrofale. Toate descriu un regim clientelar, vorbesc despre ministri incompetenti care cheltuiesc milioane pe frunze plagiate sau se intrec in masuri contradictorii si falimentare.

Singurul Guvern adevarat al Romaniei este FMI, iar in marja de libertate lasata de institutia internationala decide direct Traian Basescu. Ceea ce guvernantii nostri prezinta drept masuri de reformare si modernizare reprezinta in fapt doar taieri si concedieri.

Reforma statului, pentru care Traian Basescu se lauda ca accepta sa fie injurat si fluierat, consta in realitate doar in politica taiatului si a reducerilor. De orice se poate - de la salarii, pensii si locuri de munca, pana la investitii si subventii.

Cu un cinism debordant si o putere de iluzionare fantastica, presedintele vede peste tot doar laude si aprecieri. Pana la urma, nu ramane decat poporul care nu il intelege.

La inceputul celui de-al doilea mandat, Traian Basescu vorbea despre ceea ce ar fi putut reprezenta adevaratele reforme pentru modernizarea statului. Depolitizarea institutiilor publice, descentralizarea administratiei si lupta impotriva coruptiei institutionalizate. Ce s-a ales de aceste promisiuni? Nici macar praful.

In fapt, ei au consolidat ceea ce au promis ca vor desfiinta si au desfiintat ceea ce au jurat ca vor pastra intact. Au institutionalizat coruptia si au taiat toate salariile si veniturile.

Peste toate, marea si singura miza a jocului care are loc astazi sunt alegerile care vor avea loc in 2012. Campania electorala desantata, pe care Emil Boc, Guvernul si PD-L au declansat-o deja, are rolul de a mobiliza resurse uriase pentru castigarea voturilor pierdute in timpul in care s-au platit datoriile de partid din precedentele campanii electorale 2008 - 2009.

Se aude ca peste patru milioane de biciclete isi invart deja rotile prin China gata sa ajunga la electoratul flamand de pedelisti. Cele patru miliarde de la Ministerul Dezvoltarii al doamnei Udrea, pentru consolidarea celor 10.000 de km de drumuri comunale si judetene, care leaga nimic de alt nimic, se pregatesc si ele sa ia drumul care trebuie.

Si uite asa, pe nesimtite si nevazute, se pun bazele unui scor neasteptat de nimeni pentru PD-L in 2012.

"Pentru mine nu este o surpriza schimbarea atitudinii fata de mine, atata timp cat oamenii nu accepta sa traiasca intr-o Romanie moderna" - acelasi presedinte Traian Basescu. Este, ce-i drept, o schimbare de atitudine de la aceasta injuratura la acceptarea stoica a unei realitati de fapt, cu atat mai mult cu cat presedintele stie prea bine ca injuraturile si fluieraturile nu mai au cum sa-i influenteze in vreun fel viitorul.

O Romanie moderna fara autostrazi, dar cu guvernanti tot mai bogati, fara justitie si coruptie, dar cu cei mai mari corupti. Pentru o astfel de tara merita, intr-adevar, sa iti asumi si sa iti lasi poporul sa te fluiere. Chiar pana i se usuca gura si isi inghite singur cuvintele.

Vorba romanului - cainii latra, caravana trece, noi ramanem la fel de saraci, ei ne fura si ne mint in continuare la fel de mult. Pentru a pastra toate aceste beneficii ale unui regim de lumea a treia, merita si sa te schimbi la fata ori de cate ori e nevoie si partidul sau interesele o cer.

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Dr Felix
rank 5
am vazut titlul, am vazut poza si am citit primele randuri din articol; normal ca imediat am recunoscut stilul inconfudabil al "genialului" leca