Secretul revenirii lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 06 Septembrie 2012, ora 19:10
7347 citiri
Secretul revenirii lui Traian Basescu (Opinii)

Recunosc, in naivitatea mea, am crezut si am sperat, macar si pentru o zi, ca presedintele sa nu inceapa de la primele cuvinte dupa tacerea revenirii sa arunce sageti otravite spre propriul popor.

Ce s-a intamplat practic din momentul rostirii celebrului de acum discurs din fata ambasadorilor? Traian Basescu si-a prezentat strategia electorala si a declarat deschisa campania.

Din prima zi, fara pregatiri, fara nuante, direct si in plexul uselistilor, decretandu-i pucisti care "au facut statul de drept tandari".

Teza cu care a revenit se cunoaste. Este aceeasi din campania electorala de la suspendare. E trambitata de dimineata pana seara de toti apostolii sai credinciosi - i.e. baietii buni sa faca treaba murdara, precum MRU, Neamtu, Papahagi si care s-o mai gasi dispus sa renunte la demnitatea si onoarea intelectuala, pentru a sustine, justifica, apara si demonstra ideea ca schimbarea unei puteri politice, fie si inainte de termen, este in sine nociva si perfect opozabila statului de drept.

Ca si cum in democratii ar fi interzisa daramarea unei puteri sau alta inainte de termen, iar oricine este tentat sa faca astfel este numit terorist al statului de drept, dusman al democratiei.

Mai mult si mai rau, potrivit tezei prezidentiale, oricine incearca sa il demita pe presedinte - atata timp cat procedura este prevazuta in Constitutie si a fost girata de CCR - este automat stigmatizat in dusmanul poporului.

Sa facem un scurt exercitiu de imaginatie. Atata timp cat procedura suspendarii si demiterii presedintelui este incadrata clar in Constitutie, cum s-ar fi putut ca Opozitia sa faptuiasca toate aceste lucruri (fatale statului de drept) atat timp cat ea nu ar fi schimbat insasi fosta Putere cu tot cu oamenii sai credinciosi si sinecuristi din functii cheie?

Poate basmele lui Traian Basescu despre statul de drept, impartial si cu institutii stabile si neutre politic are vreun succes prin Europa, insa aici, in Romania, unde au mai ramas doar fraierii care nu i-au urmat indemnul de a pleca sa isi caute o viata mai buna in alta parte, aici deci cu greu poate sa prinda o astfel de ipoteza.

Iar cine a uitat toate dovezile mai mult sau mai putin vizibile si palpabile pentru orice traitor in aceasta tara, Guvernul Boc care actiona dupa dictare, presiunile asupra justitiei de a hotari in functie de buget, asumarile de raspundere din Parlament, secretomania cvasi-totala a masurilor economice si actiunile discretionare ale Fiscului sa isi aminteasca macar chiar de actualii sustinatori care l-au intronat din nou pe presedinte la Cotroceni, de Olanda, Franta si Germania care nu mai departe de anul trecut spuneau ca nu ne primesc in Schengen, tocmai pentru ca inca aveam mari probleme in justitie, enorme disfunctionalitati in vami si in administratie.

Aceasta era adevarata Romanie pana acum trei-patru luni in urma. Sa nu o uitam, daca vrem sa judecam drept si corect. Desigur, abuzurile, prostiile fara margini si agresivitatea pripita a USL asupra fortarii legilor, plagiatul lui Ponta si somnul lui Antonescu - nu trebuie sa inchidem ochii nici in fata lor, ba chiar trebuie sanctionate.

Insa macar cei care pun stampila sa o faca in cunostinta de cauza. Calculandu-si in interesul propriu avantajele si dezavantajele unora sau altora, nu dupa cum dicteaza si decreteaza propraganda de partid, din ambele parti, dar de o agresivitate de sorginte extremista in dreptul celei propovaduite de salvatorii neamului din jurul presedintelui.

Asadar, razboi deschis celor 7,5 milioane de romani, cu scopul, gandul si speranta ca astfel se va castiga atat cat se mai poate din celalalt bazin, al celor tacuti, absenti si retinuti in a vota.

Este marea provocare a noii strategii a Salvatorului Natiunii, presedintele revenit la masa verde, care risca astfel nu doar sa piarda si sa stearga PDL (atragand ura asupra acestui cuib de nefericiti), ci sa compromita total si pentru o lunga perioada insasi ideea de dreapta politica si intelectualitate, odata cu falimentul celor care astazi ii canta in struna fara sa gandeasca.

Altfel, pana la noi ordine, asteptam sa vedem cine ii va spune primul presedintelui ca programul sau vizionar de adoptare a monedei unice pana in 2015 este cel mai fantasmagoric si abracadabrant plan posibil in ziua de astazi, in Europa sufocata de criza si spaima zilei de maine.

#Basescu strategie campanie parlamentare, #Basescu justitie UE, #Basescu stat de drept , #presedinte