Seful BEI ii explica lui Basescu: Pentru absorbtie mai buna, mai multa creativitate (Video)

Luni, 11 Martie 2013, ora 13:26
3389 citiri
Seful BEI ii explica lui Basescu: Pentru absorbtie mai buna, mai multa creativitate (Video)
Foto: eib.org

Presedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), Werner Hoyer, a promis, in cadrul unei intalniri cu Traian Basescu, ca va sustine financiar in continuare Romania, pentru ca "s-au facut eforturi in ultimii ani".

Presedintele BEI a declarat ca Romania sta bine din punct de vedere financiar, insa mai are multe de facut pana sa ajunga la nivelul celorlalte tari din UE.

"Sunt multe de facut in tara dumneavoastra, cu siguranta. Si este o onoare pentru mine sa fiu la Bucuresti si sa fac afaceri in Romania. Suntem aici pentru a discuta cu dvs. si Guvernul in legatura cu investitiile. Va vom sustine in continuare pentru ca s-au facut eforturi in ultimii ani", a declarat Werner Hoyer.

"In acest an avem insa putine resurse sa cofinantam proiectele, dar sper ca o data ce banii vor fi alocati Bucurestiul va crea un spatiu fiscal pentru a doua parte a anului", a raspuns Traian Basescu.

Presedintele BEI si-a manifestat optimismul ca Romania va fi sprijinita in continuare.

"Banca Mondiala este gata sa va acorde sprijin si sa faca mai multe pentru Romania. Desigur ca suntem constienti de constrangerile bugetare pe care le aveti, dar nu putem sa nu observam ca situatia este stabila in tara dumneavoastra, in ultimii ani", a mai spus Werner Hoyer.

Traian Basescu si oficialul BEI au abordat si problema fondurilor europene pe care Romania nu reuseste sa le absoarba.

"Cum se face ca suntem capabili sa obtinem bani pentru investitii de la institutiile bancare europene si nu suntem in stare sa absorbim bani din fonduri europene? Puteti sa va explicati aceasta contradictie, pentru ca avem de-a face cu mai mult sau mai putin aceleasi conditii?", a intrebat seful statului.

Presedintele BEI a rapsuns ca este nevoie de mai multa "creativitate".

"Este o problema foarte spinoasa. Imi e greu sa ma pronunt, dar cred ca este nevoie de mai multa creativitate. Trebuie sa ne asiguram ca nu pierdem bani, pentru ca la sfarsitul zilei ne va fi rusine daca fondurile valabile pentru tara dumneavoastra nu vor fi absorbite", a raspuns Werner Hoyer.

El se va intalni in Romania si cu premierul Victor Ponta si vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Mihai Tanasescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#presedinte BEI Basescu, #Traian Basescu fonduri europene, #BEI investitii Romania , #presedinte
Comentarii
Poza calculator
calculator
rank 1
Basistii sunt f. creativi la absorbtia fondurilor in buzunarul lor